23 Септември, 2017 15:11 7 927 2

Пазар, който достигна дъното

  • лондон-
  • цени-
  • имоти
Пазар, който достигна дъното - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 30% от собствениците на жилища в Лондон продават имотите си на по-ниска от първоначалната цена. Темпът на поскъпване на недвижимостите е 1.9% на годишна база, сочат данните на компанията Hometrack, което е най-ниското ниво за последните шест години.

„От 2009 г. цените на имотите в Лондон поскъпнаха с 90%. Сега пазарът е във фаза на застой. Към момента се наблюдава най-ниския темп на поскъпване на годишна база от 2011 г. Причината е дефицитът на достъпни имоти в британската столица. Пазарът ще се забавя до момента, в който цените не станат достъпни. Нараства броят на хората, които нямат финансовата възможност да си купят дом в Лондон”, казва Ричард Донел, анализатор в Hometrack.

Средната отстъпка е 7.24%, което е равно на 60 000 EUR. Най-голяма отстъпка е регистрирана в Ричмънд – 45.13%, а най-малка – в Нюхем – 28.03%, сочат данните на Hometrack. Показателен е примерът от миналата седмица, когато цената на исторически имот в Лондон беше намалена от 9 млн. EUR на 4.5 млн. EUR. Според експерти това е ярък пример на спад на цените на пазара след приемането на решението за излизане на Великобритания от Европейския Съюз.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    3 1 Отговор
    И къде го видяхте това намаление на цени?
  • 2 дадада

    15 3 Отговор
    Да,в Лондон ще е по-евтино от панелка в Люлин. Тръгвам натам.