10 Октомври, 2017 15:37 1 934 0

Едва 61% живеят без родителите си

  • родители-
  • деца-
  • жилище
Едва 61% живеят без родителите си - 1
Снимка: Shutterstock

Едва 61% от младите испанци на възраст до 35 години, живеят отделно от родителите си, сочи проучване на международната компания Uniplaces, която се занимава с отдаване под наем на жилища на студенти. За Португалия този процент е 67%, а за Франция – 76%. Най-много от младите хора живеят отделно от родителите си във Великобритания и Германия, съответно 82% и 84%.

Около 5% е делът на испанците, които до 35-годишната си възраст са успели да започнат самостоятелен живот благодарение на това, че родителите им или са наели друго жилище, или са имали такова отпреди и са се пренесли в него.

Проучването също така показва, че едва 1% от младежите в Европа разполагат със свои собствен апартамент.

За разлика от други развити европейски страни, където младежите практикуват съвместно наемане на жилище, испанците не го предпочитат и 46% се обявяват против тази схема на живеене. Те също така не са и фенове на общежитията или студентските кампуси. Там живеят едва 6% от младежите, което е два пъти по-малко от средноевропейския показател.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА