Last news in Fakti

4 Януари, 2012 01:07 2 182 0

Премахват 1500 незаконни постройки

  • незаконни постройки-
  • сгради-
  • язовир-
  • премахване

През 2012 г. на територията на цяла България ще бъдат премахнати около 1500 незаконни сгради, съобщи Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство. В посочената бройка са включени и десет постройки на „Златна перла”. През миналата година са съборени 1240 незаконни обекта. Най-много заповеди за събаряне на сгради е имало в област Бургас – 392 от общо 3000 броя за цялата страна. От тези 392 незаконни постройки, 155 вече са съборени, съобщи Милка Гачева, началник на Дирекция „Национален строителен контрол” за в-к "Монитор".

Столицата се нарежда на второ място по брой незаконни строежи с издадени 272 заповеди за премахване на обекти. От тях 143 вече са изпълнени. В област Варна издадените заповеди са 238, като от тях 161 са реализирани.

Багерите ще продължат да разрушават незаконни сгради и съоръжения, разположени около язовирите. Издадените заповеди за тези райони са 550. От тях 140 са влезли в сила, а 100 вече са премахнати. Най-големите строежи, които трябва да бъдат съборени са вили край язовир „Ивайловград”, пет басейна и пристан за лодки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА