Last news in Fakti

1 Юни, 2021 09:23 5 154 11

Лекари строят вилно селище

  • язовир-
  • селище-
  • логодаж

То ще се намира на брега на язовир "Стойковци"

Трима благоевградски лекари ще изградят вилно селище на брега на язовир „Стойковци” в с. Логодаж. Ендокриноложката в болница ПУЛС д-р Светослава Цанева-Цацова, анестезиологът д-р Александър Вакашински и д-р Костадин Марков от Центъра за спешна медицинска помощ са депозирали инвестиционното си предложение до общината и до директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите, уточнява Struma.bg. Тримата са собственици на земеделска земя в местността Беров валог край язовира, разделена на 13 парцела по около 550 кв.м, и искат преотреждане на земята от земеделска в за вилно строителство.

Планира се застрояването на 12 от парцелите, а един от тях ще се ползва за път за достъп. За земята веднъж през 2010 г. е проведена процедура за промяна на предназначението на имота, но тогавашното решение на ОД „Земеделие” е изгубило правната си сила и процесът трябва да се повтори.

В искането си собствениците сочат, че имат три собствени кладенеца, от които ще захранват имотите с вода, канализацията ще е със септични ями, а захранването с електричество ще е от махала Язовалийте. При изкопите няма да се ползва взрив, а те ще са на дълбочина до 2-3 метра.

„Мястото е великолепно, на самия бряг, с много красива гледка, а зад имота има дъбова горичка”, обясни кметът на с. Логодаж Пламен Червенков. „В района има огромно търсене на терени за вилно строителство и цената им расте. В момента 1 дка се продава за 10 000-15 000 лв., в зависимост от мястото, достъпа и комуникациите”, допълни той.

Интересно е, че това не е първият инвестиционен проект на тримата лекари. Те са били съдружници и в строителството на кооперацията до хотел „Мерида”.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    45 5 Отговор
    То лекарите са новите митничари. Нека наливат бетон и те, че останаха небетонирани късчета земя все още. А иначе няма ли някоя организация примерно НАП или ДАНС да разследват откъде в някои прослойки се появиха такива огромни пари?
  • 2 малко ли

    34 4 Отговор
    малко ли пари са налапали бялата мафия че още искат,нещастници ама Господ забавя но не забравя.И вашия ред ке дойде
  • 3 вуй4о

    27 1 Отговор
    От закуски са спестили.
  • 4 Бивш левскар

    27 3 Отговор
    Бялата мафия. Търговците на тютюн се скриха, останаха търговците на кръв човешка.
  • 5 жоро уудстока

    29 5 Отговор
    Със сигурност има и изключения,но по-големи кожодери от бялата мафия няма!Не можем без тях,но не можем и без монтьори,сервитьори,архитекти и т.н.А лекарската наглост вече е съчетана и с некадърност,и това е плашещо...
  • 6 Българка

    30 2 Отговор
    От къде имат толкова пари родните лекари? Нали все реват от ниски заплати и липса на достатъчно пари за здравеопазването! Никакви разрешителни за вилно селище. До язовир жилища без канализация и на септични ями в 21 век? Това е безумие. Тримата лекари да бъдат ревизирани от НАП как са се замогнали-доходи, данъци и съответно разходите отговарят ли на приходите им?
  • 7 пффф

    18 2 Отговор
    Айде сега да видим новото шефче на НАП дали ще провери тия от къде имат пари за такава инвестиция и кви данъци са плащали досега.Ама кто се има предвид как самия той продава фирмите си на малоимотни за да избегне закона едва ли ще има неква проверка.Или Майчето Манолова да я видя сега дали ще вряка по телевизиите от де имат пари за такав аинвестиция некви редови лекари?Пфффф.....смяяаахххх....
  • 8 Перо

    19 3 Отговор
    Земята е купувана по цени за земеделска земя и от къде на къде ще се преобразува в зона за строеж. Това са селски тарикатлъци,Кото държавата не трябва да прави! Ще бетонират бреговата ивица и ще я осеят със септични ями за замърсяване на язовира! Какво ще стане,ако кой,където си иска купува земеделска земя и после започва бетониране и замърсяване. Само отказ!!!

    Коментиран от #9

  • 9 един от село

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Кмета вече е "захлебил" здраво , така че всичко ще е ОК!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Представете си как са се нагушили въпросните търговци-лекари.