Last news in Fakti

14 Март, 2018 09:37 8 958 7

Над 40 млрд. USD са инвестирали китайците в имоти

  • китай-
  • инвестиции-
  • чужбина-
  • имоти
Над 40 млрд. USD са инвестирали китайците в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Над 40 млрд. USD са вложили китайските инвеститори през 2017 г. в недвижими имоти из цял свят. Това е с 25% по-малко в сравнение с 2016-а. Основната причина за спада са мерките предприети от властите за отлив на капитали от Китай и за стабилизиране на местната валута. Въпреки по-малкото инвестирани средства те остават едни от най-високите за последните години, отчитат специалисти.

Независимо от ограниченията, китайските граждани продължават активно да се интересуват от придобиването на жилища и къщи зад граница. Доказателство за това е и постоянният ръст на участниците на специализираното международно изложение Luxury Property Showcase (LPS), което се провежда три пъти в годината в най-големите китайски градове: Пекин, Шанхай и Гуанджоу. Над 12 000 души са посетили последното издание на изложението, което беше през декември 2017 г. в Шанхай. Изследвания показват, че 77% от пътуващите зад граница китайци го правят с цел покупка на недвижим имот.

Китайските купувачи не могат да бъдат изплашени с никакви ограничения (бел. ред. има се предвид ограничения въведени от китайските власти за изнасяне на капитали от страната) сочи допитване проведено от вестник Financial Times. „В Китай винаги има начин да се заобиколят правилата”, отбелязват експерти. Просто след въвеждането на ограниченията китайците са се насочили към придобиването на по-малки имоти в САЩ или по-евтини такива в по-евтини региони, като например Тайланд. Ограниченията по-скоро са оказали влияние на срока на финализиране на сделките. Ако преди тяхното въвеждане целият процес е отнемал близо 3 месеца, то сега този срок вече е малко над половин година.

Най-популярните дестинации за покупка на имоти от страна на китайци са: САЩ, най-вече Лос Анжелис, Ню Йорк и Сиатъл, както и Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми 6

    15 6 Отговор
    Имат денги купуват.
    Ви бай ганйовци нямате дим в гъзъ само кредити към шабесите и въздух не може да си вземете.
    Пък за капак и едно крадливо правителство си избрахте начело с боко тиквата .
    Няма думи.
  • 2 боко тиквата

    7 7 Отговор
    Да идват по-бързо и тук!
  • 3 чунг минг

    13 8 Отговор
    И що купуват най-много в САЩ? Що не купуват из необятната руска шир?

    Коментиран от #7

  • 4 Пинг понг

    14 6 Отговор
    Че кво да купят в русия? най-много някой продажен политик, ма тази инвестиция е невъзвращаема, друго кво може да се купи в путландия?
  • 5 Гларус

    6 2 Отговор
    Изкарват пари - инвестират.
    Ний дето правим скари чушкопеци - какво да изкараме?
  • 6 Радо

    4 1 Отговор
    Ний сме у гръчко на къмпинг на Талата, барабар със сите комплексирани шопи.
  • 7 Пчеличката Мая

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "чунг минг":

    Още не им е готов кадастъра. :)))