29 Март, 2018 21:37 1 428 0

МРРБ и Камарата на строителните с общ консултативен орган

  • мррб-
  • камара-
  • строители-
  • консултативен орган
МРРБ и Камарата на строителните с общ консултативен орган - 1

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще подпише споразумение с Камарата на строителите в България за създаване на постоянно действащ консултативен орган, на който ще бъдат обсъждани инвестициите с публични средства през съответната календарна година. Целта е да се осигури по-голяма предвидимост и планиране на работата от строителния бранш. Договореността беше постигната по време на среща между министър Николай Нанков и новото ръководство на Камарата на строителите в България.

Стана ясно, че вече е подготвен проект на типова документация за изпълнение на обекти в отрасъл ВиК. В процес на подготовка е такава и за пътния сектор. Стандартизацията на документи при възлагане на обществени поръчки ще съдейства за по-доброто изпълнение на проектите.

По време на срещата са обсъдени и стоящи в момента предизвикателства пред строителния бранш, като осъвременяването на нормативната уредба и обезпечеността с кадри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА