Last news in Fakti

10 Април, 2018 06:21 14 933 4

Държава продава странен имот

  • бункер-
  • литва-
  • продажба

Военните бункери винаги са били обект на специално внимание, когато става дума за промяна на тяхната собственост. Литва реши да се раздели с подобна недвижимост, която е построена от фашистите по време на Втората световна война. Подземието се намира в град Неринга. Там се намира бившият военен комплекс „Алкини”, който е бил баварска батарея за отбрана на въздуха с мрежа от бункери.

Преди няколко години въпросните бункери са прехвърлени на местната власт. Въпросният комплекс от бункери е в доста добро състояние, независимо, че към момента приютява бездомници.

Подобни бункери обикновено се превръщат в галерии или туристически атракции. „Превръщането на бункера в подобна атракция изисква средства, с които общината не разполага, тъй като по предварителни изчисления инвестиция е на стойност близо 1 млн. EUR”, казва Дариус Ясаитис, кмет на Неринга. Друг минус е, че комплексът се намира далеч от града.

Уникалното на подземния комплекс е, че разполага със система от коридори, изходи и жилищни помещения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    72 6 Отговор
    Германските бункери по Черноморието ни още стоят. Особено впечатляващ е този в южния край на Обзорския плаж- с бетонни пилоти за брегоукрепване и бутафорна прозоречна дограма от бетон да прилича отдалеч на къщичка.
    Каквото е пипнал германеца преди 75 години стои и не е мръднало.

    Коментиран от #3

  • 2 Валя

    38 8 Отговор
    Кои фашисти са строили в Литва бе,нито Мусолини нито Франко са били там,кои фашисти ?!?

    Коментиран от #4

  • 3 Random

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Руските бункери да не би да са се сринали?
    Стига глупости, няма значение кои какво е строил, а как го е строил.
  • 4 пепи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Валя":

    Валя, Франко не е фашист!!!Никога не е бил,така казват историците...