Last news in Fakti

16 Април, 2018 18:43 5 411 7

Нов комплекс в центъра на София

  • хотел-
  • жилища-
  • софия-
  • инвестиции
Нов комплекс в центъра на София - 1
Снимка: БТА

Недостигът на парцели в София е истинско предизвикателство за инвеститорите. Това именно кара част от тях да изграждат комплекси от комбиниран тип. Най-новият пример за това е I Tower, който ще е третата висока сграда на площад „Македония”, след тази на КНСБ и Telus Tower. Тя ще включва луксозни жилища, търговска част и 5-звезден хотел от веригата Marriott. Всички тези имоти ще са разположени на 30 етажа. Също така ще има и три подземни нива. Застроената площ ще е 70 000 кв.м. От тях 24 000 кв.м ще е хотелската част (232 стаи), а 11 000 кв.м. – луксозни апартаменти. Жилищата ще са три типа – „уютни” с площ 100 кв.м., „семейни апартаменти” с площ между 180 и 250 кв.м. и пентхауси – 300 кв.м.

Инвестицията е в размер на 90 млн. EUR. От тях 58.3 млн. EUR са под формата на заем от Черноморската банка за търговско развитие (ЧБТР) и от Пощенска банка, съответно32 млн. EUR и 26.3 млн. EUR. Срокът на заема е 12 години. Откриването е предвидено за юни 2020 г.

„Инвестицията не само ще подобри хотелиерската инфраструктура в София, но ще има и значителен принос за българската икономика от гледна точка на данъчните приходи, създаването на нови работни места и развитието на местната строителна индустрия”, каза Ишан Угур Деликанли, президент на ЧБТР, след подписването на договора за заем.

„През изминалите 11 години инвестирахме много време, усилия и ресурси в I Tower и за нас е удоволствие да си партнираме както с ЧБТР, така и с Пощенска банка за финансирането на нашия проект. Привличането на един от безспорните световни лидери в хотелиерството в лицето на Marriott е от решаващо значение и ще допринесе за обновяването и развитието на София с още една емблематична сграда. За експлоатацията на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови служители в различните отдели, предоставящи разнообразни услуги, отговарящи на високи международни стандарти”, каза Виторио Горри, председател на борда и изпълнителен директор на I Tower Development.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    32 3 Отговор
    Аман от това затлачване с нови сгради! Принос за българската икономика ще има нещо, което произвеждаме, не нещо, водещо до повече услуги.
  • 2 123

    36 4 Отговор
    Алчността съсипа София
  • 3 Чичо

    24 1 Отговор
    Поредното градоустройствено безумие! А кажете ми, къде ще се заврът колите на населяващите тоя мастодонт? Толкова ли беше трудно да се запази центъра от тия "красоти" и да се отреди една зона само за свръх високо строителство някъде настрани? Е, вярно, че тогава комисионните нямаше да са такива, но София щеше да е по- уютна!

    Коментиран от #7

  • 4 ежко бежко

    3 2 Отговор
    точно казано от коментар 1 !
  • 5 Далавери

    10 2 Отговор
    То българи не останаха, те сгради им строят!
  • 6 хохохо

    5 0 Отговор
    Аман от тоя недостиг на парцели в София. Какви са тия глупости? Да не сме обградени от море? Просто инвеститорите и общинарите бутат всичко към Витоша, иначе земя има колкото искаш! Но трябва някой да изгради инфраструктурата - канализация, водопроводи, ел. подстанции, пътищя и тнт. Къде-къде по-лесно е да се набута всичко живо там където има вече изградена инфраструктура. Нищо, че нито канализацията, нито водоснабдяването, нито улиците нито градинките (има някъде 2-3 останали все още) са достатъчни за толкова народ. Държавата се управлява от маймуни и в нея искаш не искаш ставаш маймуна. Тези които искат да живеят като хора емигрират. Тъжно е, но това е истината.
  • 7 Кума Лиса

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо":

    Ще ги "заврът" в 3 етажните подземните паркоместа, но докато стигнат до тях задръстванията в района ще са многочасови.