Last news in Fakti

3 Май, 2018 06:21 6 230 0

Втори опит за отнемане на имоти на един от Килърите

  • имоти-
  • отнемане-
  • вълев

На 21 юни ще се реши дали да бъдат конфискувани имотите на Георги Вълев от групата на Килърите, който е осъден на доживотен затвор. Става дума за имоти в Арбанаси, Велико Търново, Слънчев бряг и Царево на обща стойност 3.6 млн. лв., като само недвижимостите в последните две населени места са с обща цена над 2 млн. лв.

Делото за конфискуване на имотите беше образувано на 2 февруари т.г. в Окръжен съд Велико Търново, припомня в-к „24 часа”. То е образувано по искане на новата структура „Антикорупция”. Искът обхваща 41 броя имота и средства за продажба на имущество, за които се смята, че са придобити по престъпен начин.

Искането на комисията е да бъдат отнети в полза на държавата 2 045 865 лв. от сделки с атрактивни имоти разположени по южното Черноморие. Според иска 686 495 лв. е сумата, която е получил Вълев от разпореждане с недвижим имот на крайбрежната алея на Царево. Площта е 14 040 кв.м.

От урбанизиран поземлен имот Вълев е взел 161 830 лв. Земята се намира в промишлената зона на Царево. Районът е предназначен за ниско застрояване, 10 метра височина. В Слънчев бряг – Запад Вълев е придобил е придобил парцел с площ 8238 кв.м. на цена 1.3 млн. лв. Предмет на иска е и нива от 1 декар, която е изоставена. Имотът се намира в с. Резово. Имотът е с ограничения за ползване съобразно Законът за биологично разнообразие. Прехвърлянето е извършено посредством дарение.

Комисията „Антикорупция” иска също така да бъдат отнети и стотици декари изоставени ниви, гори, дворни места и парцели, върху които са построени къщи, както и постройки на фамилията в Елена, Свищов и Лясково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА