4 Май, 2018 10:21 3 365 4

Рязко поскъпване на имотите на границата с КНДР

  • имоти-
  • северна корея-
  • дандун
Рязко поскъпване на имотите на границата с КНДР - 1
Снимка: АР/БТА

Цените на недвижимите имоти в китайския град Дандун, разположен в провинция Ляолин, на границата със Северна Корея, отчитат рязко поскъпване след визитата на лидерите на Северна и Южна Корея. След срещата в края на март цената на квадратен метър жилищна площ се е увеличила с 3000 юана, което е равностойно на 470 USD и към момента средната стойност е 780 USD/кв.м. В някои райони увеличението е двойно. В същото време се наблюдава и ръст в броя на сделките.

„Цените рязко се повишиха след визитата на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Най-бързо растат стойностите на имотите разположени в близост до река Ялуцзян. От другата страна на реката е разположен севернокорейският град Синъйчжу”, казва посредникът на недвижими имоти Сюй Мин.

Други брокери споделят, че цените на имотите в някои райони растат буквално за часове. „По-рано жилищата с изглед към реката не будеха интерес у купувачите, но след срещата на двамата лидери, клиентите са все повече и цените на имотите растат. Брокерите дори престанаха да правят отстъпка в цената”, коментират анализатори.

Купувачите основно са местни жители. Повечето от тях имат желание да се преместят в централните райони на града, където в последно време са завършени редица нови проекти.

След визитата на Ким Чен Ун рязко се е увеличила покупката на железопътни билети към Северна Корея, както се наблюдава и ръст на бизнес туристите и на семейните екскурзии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честита Демокрация

    5 12 Отговор
    Най Доброто Предстои !
    Това Прасе защо Утрепа чичо си КАТО КУЧЕ ??? никой не разбра
    Скапан Шопар .

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Честита Демокрация":

    Явно си напред с материала! Не знаех че е убил чичо си! Но, нещата се развиват добре! Не вярвам да си прав! Пък, и да си.....!!! Рано, или късно нещата ще се изяснат!

    Коментиран от #3

  • 3 Бим Бам Бум

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Цял свят знае, че Кимчо поиска екзекуция над чичо си, само наследниците на бившите членове на БКП не знаят.
    Чети, goni, чети, за да си просветен!

    Коментиран от #4

  • 4 кореец

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бим Бам Бум":

    Ти от къде видя , че е екзекутиран ? Това е фалшива пропаганда на евроатлантическите медии.