20 Юни, 2018 06:21 9 586 3

Какво строят на най-скъпия парцел в света (СНИМКИ)

  • хонг конг-
  • парцел-
  • строеж

Към момента на покупката на земята цената на квадратен метър е била 1 млн. USD. На парцела днес има многоетажен паркинг, който ще бъде съборен. На негово място ще се появи сграда, чиято визия е дело на една от най-известните съвременни архитектки, починала през 2016 г. – Заха Хадид.

Парцелът е с площ 3000 кв.м. Намира се в Хонг Конг – най-скъпият пазарна недвижими имоти в света. Собственик е компанията Henderson Land Development, която купува имота за 3 млрд. USD.

На мястото на паркинга ще се появи 35-етажна офис сграда. Тя ще разполага с „най-зелените” и „умни” технологии, които има на пазара. Ще бъде пусната в експлоатация през третото тримесечие на 2022 г.

Zaha Hadid Architects е архитектурно бюро създадено от световно известната архитектка Заха Хадид. Щаб квартирата му е в Лондон. Известно е с екстравагантните си сгради, които редица специалисти определят като „бижуто” на даден град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архитекта

    12 2 Отговор
    "архитектка" ????
  • 2 Female

    5 7 Отговор
    Заха Хадид е жена,архитектка-женски род.
  • 3 Инженера

    5 1 Отговор
    И инженерката е жена