Last news in Fakti

2 Юли, 2018 19:20 2 899 0

Спасиха сградата на БДЖ?

  • бдж-
  • сграда-
  • софия-
  • дълг-
  • споразумение
Спасиха сградата на БДЖ? - 1
Снимка: М. Богданова ©

Ръководството на БДЖ успя да договори споразумение с банките кредитори по Втори облигационен заем на дружеството. Това означава, че поне засега, сградата – архитектурен паметник на ул. „Иван Вазов” в столицата, няма да бъде продавана. Решението също така води и до прекратяване продажбата на всички активи.

Преди месец на страницата на Частните съдебни изпълнители беше публикувана обява за продажбата на половината от историческата сграда, в която се намира администрацията на БДЖ. След това правителството одобри безвъзмездно финансиране. Официално не се уточнява колко е то, но най-вероятно е в размер на 20 млн. лв. – колкото е запорираната сума от съда в сметките на „БДЖ Пътнически превози” по искане на международните кредитори.

„Изплащането на оставащите задължения към финансовите институции ще се осъществи чрез предоставяне на възмездна финансова помощ от държавата, след като през юни 2017 г. Европейската комисия одобри държавна помощ за БДЖ в размер на 224 млн. лева.”, пише в съобщението на дружеството до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА