ФАКТИ.БГ

Купувачи и наематели диктуват пазара в Дубай

Публикувана: 6 Юли, 2018 13:33
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1473
Купувачи и наематели диктуват пазара в Дубай
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

До 10% спад в наемите на жилища отчитат в Дубай. Тенденцията на спад на рентата и понижаване на цените на жилищата се наблюдава още от средата на 2017 г. „Пазарът продължава да се диктува от наемателите и купувачите. Първите преговарят със собствениците за по-ниска рента, а ако не успеят да я договорят се преместват в друг апартамент, често пъти по-голям от сегашния, и то за същите пари. Поевтиняването на жилищата открива и нови възможности за купувачите. Сега е оптималният момент за тези, които не знаят къде да вложат парите си, да го направят като купят имот”, казва Хайдер Али Хан, изпълнителен директор на компанията Bayut.

Най-силен спад се регистрира при наемите на жилища с една спалня в Дейре – 15.4%. С близо 11% се е понижила рентата на апартаменти с две спални в Dubai Sports City.

Dubai Marina продължава да е най-популярното място както за покупка, така и за наем на жилища. Там клиентите вече могат да купят жилище с една или две спални с 5% по-евтино в сравнение с началото на годината. Средните наемни нива са 1970 USD на месец.

При някои видове жилищни имоти не се наблюдава промяна в цените. Сред тях са апартаментите с пет спални в района на The Villa. Подобен имот може да се купи срещу 1.1 млн. USD. В Jumeirah Village Circle (JVC) вила с две спални се оферира на цена от 650 000 USD.

По отношение наемането на жилища най-популярния комплекс е Mirdif. Там средният наем на къща с три спални е 2700 USD на месец.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.Ловци на бисери
Ивайлов Петев
Националният селекционер на България по футбол коментира предстоящата квалификация между представителния ни тим и Азербайджан
Трудно ще е, но не е невъзможно да победим Азербайджан."

Още бисери