8 Август, 2018 15:07 3 404 1

Търсят се готови имоти, а не в строеж

  • дубай-
  • жилища-
  • строеж
Търсят се готови имоти, а не в строеж - 1
Снимка: Shutterstock

Със 6% е спаднала търговията с жилища в Дубай през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на 2017-а. Общият обем на продажбите е намалял от 3.7 на 3.4 млрд. USD. В етах на строеж са били купени 10 759 апартамента, което е с 25% по-малко в сравнение с първите шест месеца на миналата година.

Месец май е първият за 2018-а, в който месечните продажби на жилища в етап на строеж надвишават 2000 бройки. За сравнение, през първото шестмесечие на миналата година този праг е бил преминат четири пъти.

„Данните свидетелстват за постепенно пренасочване на интереса на купувачите от жилища в етап на строеж към вече готови такива. Също така предприемачите изчерпаха всички начини за привличане на инвеститори към имоти, които се строят”, коментират анализатори от компанията GCP-Reidin. Малко продажби на новостроящи се жилища има в комплексите Jumeirah Village Circle, Town Square, Dubai World Central, Dubai Creek Harbour и Dubai Marina.

По отношение на покупката на вече готови жилища акцентът сред купувачите е насочен върху Dubai Sports City. През първите шест месеца на текущата година там са реализирани 581 продажби срещу 467 за същия период на 2017-а.

Броят на сделките с готови жилища отчита спад в Motor City, International Media Production Zone и Discovery Gardens.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дубай Байбай

    5 0 Отговор
    Авторката, вместо да пише "врели-некипели" за Дубай, да вземе книжки и да прочете за това: Имат ли право европейците - немюсюлмани: 1) Да купуват имоти в Дубай; 2) Техните деца да наследяват закупеното в Дубай от родителите им; 3) Да продават закупения имот, или той просто им се отнема в полза на държавата - Дубай.