7 Август, 2018 20:23 15 239 5

Села подаряват на лекари жилища с морски изглед

  • франция-
  • села-
  • жилища-
  • лекари
Села подаряват на лекари жилища с морски изглед - 1
Снимка: Shutterstock

Сблъсквайки се със силен недостиг на лекари кметове на няколко френски села измислиха оригинален начин за привличане на специалисти в своите малки населени места. През 2017 г. крайморският френски град Барневил-Картерет е разполагал с петима лекари. В края на миналата година трима от тях са се пенсионирали. Същото в най-скоро време ще направи и четвъртият. В градчето живеят 3000 души, а през летните месеци броят им нараства значително поради наличието на силен туристически поток и тогава има необходимост от повече специалисти. Във връзка с това кметът е решил да приложи схемата безплатно жилище с изглед към морето за всеки лекар решил да се установи в Барневил-Картерет. Лекарите също така ще получат и лодка и безплатно място на брега, където да я паркират, както и един път в месеца безплатна вечеря в един от ресторантите, който има звезда Мишлен.

В действителност във Франция към днешна дата има най-много откогато и да е било млади лекари. Те обаче предпочитат да работят в големите градове, където заплатата е по-висока или в по-популярни като Прованса, където времето е по-добро. В резултат, селските региони с сблъскват с трудната задача да намерят кадри на мястото на вече пенсионираните лекари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И НА КРАЯ

    18 2 Отговор
    И на края пак не идват лекари .
  • 2 16 та република

    23 14 Отговор
    Тези пък,да не видят нещо от Руснаците..............Там освен,че им подаряват-къща им се предоставя,камион с водка,два тона селъодка и велосипед със скорости.........Няма,как да ги стигнете,нашите"братя"от великата Русссссс.
  • 3 ба ги другарко

    3 1 Отговор
    от това става ясно, че младежта е зомбирана много правилно с коварство от рогатите подлоги... и е вкарана в много кофти фреймуорк робски при това :) ще аутсорсват в големите градове, където ще дишат отрова и ще ядат говна :) малцина ще разберат писанието ми :)
    простата причина е, че не могат хората да се кротнат и да изберат красивото спокойно чисто местенце на морето, селцето и т.н.
    да си оправят градинката и да си сеят и т.н.
    в простите им олигофренясали глави са само мисли за пари!
    запомнете едно от мен: великата ми сентенция :) КОЙТО ЧОВЕК МИСЛИ САМО ЗА ПАРИ, ГУБИ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ!
    мислувайте вурху тая велика ми фраза! :) мислил съм я 41г.
  • 4 Дари

    0 0 Отговор
    Супер, поне нещо предпринимат! А ние в България само плащаме ДДС 20% и висок ток :) )(миналите коментари са супер )))
  • 5 Иван Стоянов

    0 0 Отговор
    Към"16република".За твое сведе руснаците не злоупотребяват с алкохол толково,колкото много наши българи.Ти уйчо сигурно всяка вечер се конкаш с алкохол.