17 Май, 2018 14:37 4 112 4

Обезценяване на имотите във Франция

  • франция-
  • жилища-
  • цени
Обезценяване на имотите във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

В близо две трети от френските региони цените на недвижимите имоти отчитат спад, сочат данните на Асоциацията на нотариусите в страната. Единствено в департамент Ил дьо Франс се отчита ръст от 3.3%.

Разглеждайки динамиката на пазара на петгодишен период то през 2017 г. цените са по-ниски от тези през 2012 г. Имотите са се обезценили в половината от френските региони за въпросния период. В пет от шестте департамента, на които се разпростира Лазурният бряг цените на имотите са спаднали. При анализа не е включено движението на цените на селските имоти. Там жилищният фонд е много разнообразен, а продажбите са доста по-малко, отбелязват анализатори.

Най-евтините имоти могат да бъдат намерени в град Крез. Средната цена на жилищата там е 68 000 EUR, докато в най-скъпия регион - Ил дьо Франс, тя е 414 000 EUR. Разликата в стойността е близо 600%.

От началото на 2018 г. се наблюдава охлаждане на пазара. По-малко са исканията за ипотечен заем, продажбите също отчитат спад, цените падат на много места. Това кара специалистите да прогнозират че и цените, и продажбите през тази година във Франция ще са по-малко в сравнение с 2017-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 купувайте

    13 6 Отговор
    Спокойно, у нас цените само растат. Купувайте другари!

    Коментиран от #2

  • 2 Коста

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "купувайте":

    Ще купуваме до последния си дъх по повеля на ГЕРБ

    Обаче искаме ПО-високи да станат цените в БГ

    Тези са ни ниски...
  • 3 Филип ll

    4 0 Отговор
    Малко уточнение - Ил дьо Франс е района на Париж
  • 4 Lubo

    0 0 Отговор
    Липсва уточнение че не с Париж ами и с Дижон не можем се сравнява. Там никой не е чувал някъде някига да е спрял тока, което у нас е ежедневие в най-елитните ни квартали Бояна и Драгалевци... Да не продължавам