6 Септември, 2018 09:45 13 408 15

Повече сделки по морето

  • черноморие-
  • имоти-
  • пазар-
  • ганев
Повече сделки по морето - 1
Снимка: М. Богданова ©

Двуцифрен е процентът на броят реализирани сделки с недвижими имоти по българското Черноморие. Подобна тенденция се наблюдава за пръв път през последните години. „Нарастването на броя на сделките се дължи на същия фактор, както в Банско - ниските цени. При падането им интересът на хората се увеличи. Има проекти по Черноморието, където те са много изгодни. В случая става дума за жилищни проекти”, казва Добромир Ганев, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти”.

Основно купувачи са хора, които са решили да почиват на българското крайбрежие. Това се отнася както за българи, така и за чужденци. Търсенето е съсредоточено върху най-евтините имоти. „Руснаци, украинци и граждани от други бивши съветски републики купуват най-често малки ваканционни апартаменти на цена от 20 000 до 25 000 EUR, разположени във второ- и третостепенни проекти по морските ни курортите. Интересът им продължава да е голям, но те могат да си позволят да инвестират само в имоти от най-ниския сегмент. Причината е не, че са загубили интерес към България, а в икономическото състояние на страните, от където идват. Има търсене и за огромни имоти, но то е малко. Наскоро имахме клиент искащ да придобие луксозно жилище със 7-8 спални и разполагаше със сума от 500 000 EUR“, казва Ганев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    53 11 Отговор
    С една дума купуват кинефи,ако наистина някой купува в което се съмнявам.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "Eeee":

    Купуват, защото трябва все някъде да си скрият и изперат парите. Мислиш ли, че някой тук у нас пита или проверява откъде руския хубавец има половин милион евро? Май не.
  • 3 бл.134 в Западен парк

    35 5 Отговор

    До коментар #1 от "Eeee":

    Купувай народе , че нв остана - деца нямате или ги пращате в чужбина ,производство нямате.Барем апартаменти да имате.
    Та както е имало Съединение , нищо чудно да има и раз-съединение
  • 4 Соши

    58 19 Отговор
    По морето панелките са се скапали много повече, заради морския въздух и влажност. Тааа там и старите коптори не стават за живеене, защото са с наводнени мази, черна плесен (която е много полезна), изгнили тръби, стари асансьори и унищожени детски площадки от паркирали автомобили... Завиждам на онези, които са си купили имот по морето - силни и упорити мазохисти. Новото строителство е бутафория - итонг и гипсокартон, измазани с фибран и напръскани отгоре. Като кихнеш на 3-я етаж и разлайваш кучето на първия. А и да не говорим, че на морето няма живот през лятото - всичката селяния се изсипва на талази, за да се изпикае сред вълните ))) Факти!

    Коментиран от #13

  • 5 Bossman

    11 20 Отговор
    На морето в така наречени затворени комплекси има наистина апартаменти на на ниска цена и при това с басейн към тях.Хубава морска панорама и много магазини.Така струва си да се купи

    Коментиран от #6

  • 6 kkk

    59 4 Отговор

    До коментар #5 от "Bossman":

    Много добре звучи, но има един проблем - купувайки апартамент в затворен комплекс ставаш роб на собственика му и после няма бягане от високи такси, които изтичат към негови фирми за поддръжка... Внимавайте от кого купувате
  • 7 Дякона

    35 1 Отговор
    Платена статия,,,Пазара е замрял.Има имоти от 3-4 години залежали на пазара.
  • 8 Bai Ganio

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Двуцифрен е процентът....10%-99%??????????????????????
  • 9 ДАНС УИТ Ме

    17 2 Отговор
    Да налееш 500 хиляди Евро за жилище в България, ще да е някой бандит от Украйна дето му трябва вропейско гражданство.(Бългрия дава гражданство при инвестиране на около 250 х.Е)

    Коментиран от #14

  • 10 Факт

    0 7 Отговор
    Боже,колко компетентни сте всички тука,направо отиваите на борсата и започваите да изкарвате милиони от спекула,сташни разбирачи сте-))
  • 11 брокер

    15 1 Отговор
    Абе, защо не уточнявате, че се предлага вторичен пазар. Защо не казвате, че хора купили на цена 80000 евро, сега продават на 80 000 лева, само да се отърват от жилищата.

    Коментиран от #12

  • 12 Антонн

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "брокер":

    Нали си Брокер?
    Намери ми имот струвал 156000лв и сега се продава за 80000лв.
    Ще ти дам 5% комисионна,да видиш че съм ларж.
  • 13 На морето

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Соши":

    Нямаш представа какво говориш
  • 14 Антон 1

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДАНС УИТ Ме":

    Това къде си го измисли ме знам ! От такива като тебе , сменена тоя хал !
    Чени цифра цитираш , браво ! Айде сега цитирай и закона ,дето дава гражданство за 500 000 лева ?
  • 15 Irmao

    1 2 Отговор
    В Гърция съм, онзи ден на границата опашката от коли беше близо З км. От четири години не съм стъпил на Кенефа, съветвам всички да не го правят.