10 Септември, 2018 06:21 4 810 17

Държава на контрастите (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • дизайн-
  • русия

Държава на контрастите. Така накратко може да се опише Русия. Най-ясно това си личи по сградите. Контрастът е повече от очебиен – пред новите и модерни офис сгради стоят малки къщи, типични за някогашната руска архитектура. В някои случаи липсата на пари е довела до реновирането само на половината от едноетажна къщурка с разгъната застроена площ не повече от 70-80 кв.м. На част от сградите може да бъде върнат някогашният блясък, а други чакат времето да ги унищожи напълно. Липсата на достатъчно парцели води дори до надстрояването на гаражните клетки в големите жилищни квартали. Над импровизираните гаражи се издигат дву- и триетажни сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    6 0 Отговор
    Първи коридор!
  • 2 гледащ

    54 3 Отговор
    А нима тук не е същото? Само се поогледайте!
  • 3 А стига бе

    32 5 Отговор
    И в раздел имоти започнахте да пишете по"правилната политическа линия"...такива контрасти можеш да видиш във всяка една държава..
  • 4 СссереМ

    9 36 Отговор
    Хахахаа тия избиха рибата,няма такива аборигени,после да не се чудят що хората се евават с тях.
  • 5 знайко

    34 3 Отговор
    Същото е в България Македония Сърбия Румъния....

    Коментиран от #11

  • 6 димитър георгиев

    15 2 Отговор
    тенденция....и тук е същото,дори по-зле,но се снимат "лошите"руснаци

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Даммммм

    28 1 Отговор
    Еми да ви кажа...Това лято бях в Париж-по настояване на жена ми.Да сме видели "градът на любовтв".."вечната романтика" и т.н...подобни клиширани глупости. Та след като свихме настрани от общоприетите туристически маршрути(пак по искане на жена ми) попаднахме на ужасни места-който бяха в пъти по-страшни от тези на снимките...Колко бързо се развенча мита за Париж в главата на мойто"чудо" наречено съпруга няма как да ви опиша-казах и че за да придобие истинска представа за реалито трябва да продължим разходката-а тя се разрева и ме моли да се приберем в хотела. Следващите осем дни ходехме само по главниье улици,а тя се оглеждаше като осъдена на смърт.Вкъщи вече си призна,че това което е видяла е било ужасно и никога вече няма да вярва на клишета и лъскави картинки. И това за Париж-световна столица на разкош и благополучие. Та тези снимки можеш да ги щракнеш във всеки един град по света...

    Коментиран от #12

  • 9 кольо фичето

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "димитър георгиев":

    Никой не говори за "лоши" или "добри" руснаци ,макар че само те си правят така наречените "Потьомскински деревни",т.е. маскирани с фалшиви платнища съборетини,с нарисувани на тях прозорци и хубави фасади,използвани докато мине някой големец.Преди време ме издразни "фотосесията" на някакъв руски журналист,снимал в селата в България дупките,москвичите,ЗИЛ-ове ,стари руски трактори и пр.скрап,като беше заявил че това е основната техника тука и разкопаните селски пътища са основни шосета...А съм бил там и повярвай ми,на 150-200км. от Москва и Питер положението е трагично,много по-зле от тука.

    Коментиран от #13

  • 10 колхозници

    3 5 Отговор
    Ха-ха-ха руските платени драскачи наскачаха да си защитават кочината, че дори тук, в Румъния, Сърбия и Македония било по-зле. За разлика от тях обаче ние можем да пътуваме и да видим с очите си, не разчитаме само на новинарския канал на Москва. Жалки индивиди.

    Коментиран от #14

  • 11 осъзнай се

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "знайко":

    Как изобщо можеш да сравняваш Балканите с тая кочина? Ти бил ли си там да видиш колко е отчайващо положението? Това от снимките не са единични случаи, нпаротив, това там е нормата.
  • 12 Видял

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Даммммм":

    Това не е вярно. Париж е пълен с негри и араби, но архитектурно си е Европа. Това чудо на снимките не е Европа. Това е същото като България. Европа свършва с Унгария и Хърватска.

    Коментиран от #15

  • 13 Ханко

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "кольо фичето":

    Глупости приказваш! Ама големи глупости приказваш..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Справедлив

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Видял":

    Глупости-я влез в гетата на Париж та да видиш каква "европейска архитектура" имат.Сиви блокове без прозорци и врати от 60-70 те години ,залепени за самоделни тухлени къщи на мюслитата. Не знам къде я видя тази архиктектура-освен по няколко главни улици или предградията за богатите.

    Коментиран от #16

  • 16 Видял

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Справедлив":

    Една картинка струва повече от хиляда приказки. Който иска, да влезе в Google Maps - Street View. Да се разходи из Париж, после да мръдне към София. Сам ще разбере къде е Европа. Българина и Руснака си приличат в това че са превърнали страните си в кенефи. Кенеф ти е в главата, кенеф ти е страната. Европа свършва с Хърватска и Унгария.
  • 17 koko

    4 0 Отговор
    Нищо по различно от бг..