Last news in Fakti

24 Септември, 2018 19:21 3 173 10

Изпопада фасадата на мол в Благоевград

  • фасада-
  • мол-
  • търговски център-
  • благоевград

Силният вятър този следобед е причина част от фасадата на търговския център в Благоевград да изпопада. Летящите отломки на ранили част от минувачите. Цялата метална обшивка от източната част на сградата е паднала, както и част от южната. Останала е само част от изолацията.

На мястото на инцидента има екипи на пожарната и на Бърза помощ. Те не откриват затиснали хора, макар очевидци да твърдят обратното.

LARGO Благоевград е най-големият търговски център в Югозападна България. Разполага с търговска площ от 3800 кв.м, с обща разгърната площ от и 5900 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БДС

    28 0 Отговор
    "Качествено" строителство !
  • 2 патето яки

    14 0 Отговор
    Вятъра е виновен.

    Коментиран от #3

  • 3 СтоПроцента

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "патето яки":

    100% имат скъпи проектанти, надзорни фирми, големи такси за строежа ... ами то като всичко по проектирането е толкова скъпо, нормално е накрая да не останат пари и за самата изработка. Довода на държавата е че така нещата ставали по-сигурно, да ама всичко се оскъпява още на етап хартия, а после хората гледат да икономисат от материал.
  • 4 Петър

    15 0 Отговор
    Айде на бас че няма да има никой виновен, едно време на входа на този магазин имаше едно табло на което се лепяха снимките на тия дето крадат с подробно описание-години, име, къде и какво крадат, ама имаше ред и респект.
  • 5 Guðmundsson

    1 0 Отговор
    То това е баш на центъра.
  • 6 ААА

    19 0 Отговор
    Когато бях на 15-16 години и баща ми започна да ме мъкне по строителни обекти , тогава беше още късен "Соц." Рече - Запомни , каквото и направиш , поставиш , или закрепиш под небето , то трябва да издържа минимум 250кг. на М/2 . Това е силата на природата - вятър, сняг ,лед. Носиш отговорност , долу минават хора , и някой може да остане без глава. Нямали сме такива техники като сега , "от пиле мляко" , фишерите представляваха трупчета от сух иглолисен материал , две хилтита на цяло предприятие , и за държавно , и за час-мак. Е не си спомням такива баталии да са се случвали. Хората ли са калпави , или новите технологиите . Някой да продума нещо.

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ААА":

    Не можеш да си представиш колко си прав.
  • 8 Гост

    1 1 Отговор
    Толкова е направено че вятъра е виновен вече нестабилно е направено хорска му работа мислят само за ден да мине друг да дойде
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Очевидно използваната вносна облицовъчна система не отговаря на ветровото натоварване за района. Сигурно архитектът се е доверил на техническата характеристика на изделието и не се е консултирал със строителен инженер който да направи една бърза проверка. Освен това натоварването от вятър върху остъкляването в ъглите при дълги фасади е по-високо...

     
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.