Last news in Fakti

21 Април, 2020 20:56 7 396 4

Тук имотите ще поевтинеят

  • канада-
  • жилища-
  • цени

Коронавирусът ще стопира поскъпването в Канада

Тук имотите ще поевтинеят - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от коронавирус ще стопира процеса на поскъпване на недвижимите имоти в Канада. През март цените на жилищата в северноамериканската държава достигнаха максимума си на месечна база за последните две години. От началото на миналия месец, обаче се наблюдава „срив” при продажбите в жилищния сегмент, в следствие на практика спрените огледи. Това означава, че след мартенския спад от 14.3% при сделките, ще последва още по-силен през април.

„Броят на новите обяви през март също отчита рязък спад. Отчитайки високия ръст на безработицата и проблемите с постъпването на средства, които възникнаха на пазара на краткосрочни наеми при инвеститорите, свързани с ограниченията в туристическия бранш, най-вероятно в близките месеци на пазара ще се появят принудителни продажби. А собствениците на подобни имоти ще трябва да са готови на отстъпки в цената, ако искат да привлекат и малкото кандидат купувачи”, прогнозира Стивън Браун, главен икономист на Capital Economics.

С 5% ще поевтинеят имотите в близките месеци в Канада, прогнозират анализатори. Те също така допускат, че е налице риск имотите да сменят собствениците си при още по-ниски цени.

По данни на Канадската асоциация на недвижими имоти (CREA) от февруари до март 2020 г. продажбите на жилища в Канада да спаднали с 14%, а предложенията – с 12.5%. Независимо от това, цените на годишна база са се повишили с 12.5%, което се дължи на отличния пазар през първата половина на февруари.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Канадеца

    2 4 Отговор
    Пълна лъжа.... От къде ги измислихте тези глупости. За почти всяка обява се предлага сума по-висока от исканата.... Проверете си информацията преди да пишете.
  • 2 Криза

    5 2 Отговор
    Тука в България масово смъкват цените. Голям глад ги тресе.
  • 3 Той

    6 0 Отговор
    Кой ще ходи в тоя студ. Ако ще и да ги подаряват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.