Last news in Fakti

12 Декември, 2018 10:45 4 441 0

Тук се продадоха най-скъпите жилища за годината

  • хонг конг-
  • сделки-
  • цени-
  • лукс-
  • богати

47 сделки на обща стойност 2.5 млрд. USD

Тук се продадоха най-скъпите жилища за годината - 1
Снимка: Shutterstock

Първото място в класацията на градовете, в които са се реализирали най-скъпите сделки с недвижими имоти, е за Хонг Конг. През годината там са продадени 47 имота на обща стойност 2.5 млрд. USD. На второ място е Ню Йорк, където са регистрирани 39 ултра скъпи покупко-продажби на обща сума 1.5 млрд. USD. В ТОП 3 влиза и Лондон с 38 скъпи продажби отново на обща стойност 1.5 млрд. USD.

Хонг Конг е и лидер по цена на единична сделка. Средната цена за периода януари-август на текущата година е 53 млн. USD, а в Сингапур и Сидни – 44 млн. USD, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Инвестицията в жилища в Хонг Конг е привлекателна поради ниските данъци и липсата на данък наследство.

През последните години се наблюдава лек спад в супер скъпите имотни сделки в Лондон. Причините са Брекзит и повишаването на имотните данъци. Най-много ултра скъпи сделки са били регистрирани през 2015 г. – 72 броя.

С всяка изминала година нараства броят на супер богатите хора. Тези, които притежават над 30 млн. USD са се увеличили с 13% през 2017 г., показва изследване на Wealth-X – компания, която изследва благосъстоянието на свръх богатите хора в света. Най-много новобогаташи са се появили в Азия. Най-вече в Хонг Конг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА