14 Декември, 2018 18:03 4 115 4

Чужденците се насочват към Виетнам

  • виетнам-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • чужденци

Половината от купувачите на жилища са от други държави

Чужденците се насочват към Виетнам - 1
Снимка: Shutterstock

През последните три години обемът на чуждестранни инвестиции в недвижими имоти във Виетнам отчита сериозен ръст. Основно интересът е от страна на граждани от Япония, Южна Корея и Сингапур. Те предпочитат да вложат парите си в проекти в етап на строеж в централните райони на Ханой и в близост до спирки на метрото.

Ръст в търсенето има и на офис и търговски имоти в Ханой и Хошимин. Причината е непрекъснатото увеличаване на международните компании. Цената на квадратен метър офис площ клас „А” са се увеличили до 43 USD през второто тримесечие на текущата година.

Половината от жилищните сделки за Виетнам са с чужденци. Именно с това може да се обясни и ръста от 15% на апартаментите в Хошимин през последвате две години. Отличавайки се с един от най-бързите темпове на ръст на БВП, Виетнам влиза в групата на държавите, в които пазарът на недвижими имоти се развива най-бързо с увеличаваща се средна класа и бърза урбанизация. Световната банка прогнозира, че БВП през 2018 г. ще достигне 6.8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мек Член

    14 1 Отговор
    Я вижте "гадните" комунисти от Виетнам бе ДЕМОКРАТИ.След такава унищожителна война.А ние можем само да се гордеем,че им помагахме и обучихме виетнамците да си построят държавата.
  • 2 АЙДЕ БЕ

    19 1 Отговор
    Ние в сравнение с тези сме от третия свят!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 no name no face no number

    7 0 Отговор
    Поздрави от Виетнам, имат си ипредимства и недостатъци. Имотите в Сайгон са скъпи, колкото и в София, че и по скъпи, за Ханой незнам, В съседните големи градове Сан То Лонг Си в цетралните части е скъоо, но около цетровете има изгодни оферти. Лошото на Виетнам е, че има пенсии само за държавните служители и здравеопазването е доста скъпичко и всичко се плаща. Но от друга страна бензина, храната и това, че няма зима са предимство. Също така тока и водата не са скъпи и няма данъци върху имотите . Заплатите са както и при нас горе долу.
  • 4 Burgas BG

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "АЙДЕ БЕ":

    Много правилно