28 Януари, 2019 15:11 2 160 4

Пазар, който се стабилизира

  • пуерто рико-
  • жилища-
  • строеж

Значителен спад в строителството

Пазар, който се стабилизира - 1
Снимка: Shutterstock

Без промяна останаха цените на жилищата в Пуерто Рико през третото тримесечие на 2018 г. спрямо същия период на 2017-а. „Това е добре за пазара. Наблюдава се ръст в интереса от страна на чужденци, желаещи да купят апартаменти”, коментират местни брокери. Ръстът в броя на сделките е 9.9% на годишна база съпоставяйки третото тримесечие на 2018-а спрямо това на 2017-а. Реализирани са сделки на обща стойност 1.14 млрд. USD.

Дефицит на жилища обаче може да се очаква в най-скоро време. Причината е, че намалява броят на разрешителните за строеж, а сградите, които се изграждат в момента са малко на брой. Тенденцията е от 2017 г. Тогава строителството е намаляло със 16.7%, до 507.9 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър

    8 4 Отговор
    Ах, каква навременна информация. От дълго време не мога да спя нощем. Вълнуват ме цените на жилищата в Пуерто Рико. Е, успокоих се и препоръчвам поне веднъж месечно да ни се поднася актуална информация по този въпрос.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трезвеник

    2 1 Отговор
    Това е за рубриката на Дарик радио : "Новината,без която можем !!! "
  • 4 Още нещо

    0 3 Отговор
    А в рубли може ли да се плаща? Или в обезценено Евро?