30 Януари, 2019 13:50 3 120 0

Двойно по-висок данък за рентиери в Израел

  • израел-
  • жилища-
  • наем-
  • данък

Промяната засяга краткосрочното отдаване под наем

Двойно по-висок данък за рентиери в Израел - 1
Снимка: Shutterstock

По-високият данък ще се плаща от собственици на апартаменти, които отдават жилищата си на краткосрочен принцип чрез онлайн платформи за срок над 3 месеца в годината. През последните години расте броят на предложенията за отдаване на имоти на краткосрочен принцип. Това води до ръст на наемите при дългосрочното отдаване. В резултат е приета стратегия за единна ставка за жилищата, които се отдават на хотелски принцип – 33.1 USD/кв.м. Това е почти двойно повече в сравнение със средната за града ставка от 14.3 USD/кв.м.

Целта на промяната е да се регулира растящият брой на имотите, които се отдават краткосрочно под наем и така да се ограничи ръстът на наемите за останалите апартаменти. Друга промяна в начина на плащане на данъци засяга военните. Те ще плащат с 5% по-нисък налог.

Данъчните промени едва ли ще влязат в сила веднага. Очаква се това да стане след провеждането на конкурса Евровизия 2019, когато се очаква в града да пристигнат хиляди туристи.

С близо 40% се е увеличил броят на туристите в Израел за последните две години. Основно те резервират място за нощувка чрез Airbnb. Там се предлагат 7500 имота, от които 3700 са в Тел Авив. Равнището на заетост е 74%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА