Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 11:11 2 778 2

Гърция с големи инвестиционни проекти

  • гърция-
  • инвестиции-
  • проекти-
  • острови

Общата им стойност е 240.5 млн. EUR

Гърция с големи инвестиционни проекти - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство даде "зелена светлина" за реализирането на три големи инвестиционни проекта в областта на туризма на обща стойност 240.5 млн. EUR. Те включват строителството на хотели на остров Миконос, туристически курорт на остров Крит и яхт пристанище на Санторини.

Международният консорциум AGC Equity Partners планира да инвестира в туристическия район на остров Миконос 50.9 млн. EUR. Планът включва изграждането на два хотелски комплекса, яхт клуб и спортни съоръжения. Очаква се в рамките на проекта да бъдат разкрити минимум 200 постоянни работни места.

Групата Metaxa възнамерява да построи луксозен курорт на остров Крит под името Cape Tholos Luxury Resort. Инвестицията се предвижда да е в размер на 149.6 млн. EUR и включва изграждането на луксозна резиденция от 208 апартамента плюс два хотелски комплекса с капацитет 300 стаи всеки. Планира се разкриването на 216 постоянни и временни работни места.

Гръцкото правителство също така одобри инвестиция в размер на 40 млн. EUR за строителството на яхтено пристанище на Санторини, чийто капацитет ще бъде до 350 яхти. Властите също така разрешават и създаването на търговско-развлекателен комплекс в близост до Атина, чиято стойност е 93.4 млн. EUR.

Плановете са на всички обекти да работят 1200 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    Ориентират се по-бързо комшиите от нас. Иде планът Юнкер и структурните фондове ще свършат, а тогава ще трябат такива проекти с бърза възвращаемост в отрасли, в които имаме възможности, а ние за разлика от Гърците не се ориентираме добре!