Last news in Fakti

6 Март, 2019 16:27 13 085 8

Може да купите цял град на цената на жилище

  • сащ-
  • град-
  • продажба-
  • цена

Офертната стойност е намалена от 2.5 на 1.7 млн. USD

Американското градче Туумсборо се състои от 37 къщи и 40 акра земя. Всичко това се продава за сумата от 1.7 млн. USD. За същата цена може да се купи апартамент в Сан Франциско, казват брокери. Те припомнят, че през 2018 г. над 80% от сделките с имоти, които са се реализирали в този американски град, са били на нива над 1 млн. USD. Освен къщи и земя в градчето, в което живеят близо 700 души, се продават ресторант, мелница, опера, банков офис и железопътно депо.

Първоначално исканата цена е била 2.5 млн. USD. Това е било в далечната 2012 г. От тогава градчето е на пазара на недвижими имоти, но не успява да си намери нов собственик. Сега исканата сума е добра, коментират анализатори, като вземат под внимание движението на цените в САЩ през последните 3-4 години.

Проблемът с имотите в малките градчета нараства през последните години и ще продължи да се задълбочава и занапред. Причината е силната миграция от малките към по-големите градове. Редица производства в малките градчета затварят. Това кара хората да бягат от там и да търсят препитание в големите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    33 3 Отговор
    Добре бе,ще ги купя,ами после какво да ги правя.Я нека си останат така,което на когото е.На човек му трябва едно место 2/1/2м.Другото му е излишно,всичко останало няма да се събере там.Отстъпвам го на алчните американци и техните подражатели в България.
  • 2 Майтапчия

    20 3 Отговор
    Скъпо е В Детройт продават фабрика за Танкове за един хот дог.
  • 3 яхууу

    32 1 Отговор
    Абе четете какви ги пишете,..
    В 37 къщи живеят 700 човека,те да не са някакви елфи...
    Лесно е да се пусне през преводача,но си е идиотизъм......

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Подкупен червен овчар

    13 16 Отговор

    До коментар #4 от "Фактически умен":

    И на мен толкова много ми се иска да заминеш за Русия, че съм готов да ти купя еднопосочен билет, ако обещаеш да си стоиш там и да не се връщаш!
  • 6 Гого

    10 1 Отговор
    Предлагам бартер за Дачия Дъстър ?
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "яхууу":

    37 къщи са празните - необитаеми !!!
  • 8 Националист

    2 0 Отговор
    Изглежда бели хора са живели там. Ако бяха примати, щях да се виждат черни физиономии по поляните.