Last news in Fakti

27 Март, 2019 11:11 1 704 2

САЩ: Старите жилища се харчат повече

  • сащ-
  • жилища-
  • продажба

Пазарът се стабилизира

САЩ: Старите жилища се харчат повече - 1
Снимка: Shutterstock

Обемът на сделките с жилища от вторичния пазар в САЩ през февруари се е увеличил до 11.8% в сравнение с януари, сочат данните на Националната асоциация на брокерите. На месечна база ръстът е най-висок от март 2018 г. Това говори за стабилизиране на пазара след спада през почти цялата 2018 г., коментират специалисти.

Пазарът се поддържа от по-ниските лихви по ипотечните заеми, устойчивото ниво на потребителските заеми, както и сигналите, че Федералната резервна система не бърза с повишаването на основния лихвен процент.

С 3.6% се е увеличила средната цена на жилищата в САЩ в сравнение със същия месец на миналата година, като е достигната средна стойност от 249 500 USD. Предложенията на жилища от вторичния пазар през миналия месец са се увеличили до 3.2%.

При текущите темпове на продажби са необходими 3.5 месеца за продажбата на всички жилища на пазара срещу 3.9 месеца през януари и 3.7 месеца през декември 2018 г.

Продажбите на еднофамилни къщи от вторичния пазар са се повишили през февруари с 13% на годишна база.

Над 30% от клиентите са си купили имот за първи път, а 23% от сделките са били платени без привличането на заемен капитал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Станчо

    6 0 Отговор
    А у нас герберастето кълват само на ново и супер лъскаво
  • 2 123

    0 0 Отговор
    там лаптоп 1000$ тук е 1200евро
    там тесла 40 000$ тук е 55 000евро
    абе всичко е точно тук сме много богати!