11 Март, 2019 13:05 43 065 74

Имотите на Мая Манолова

  • манолова-
  • омбудсман-
  • имоти-
  • жилища

Българският омбудсман е сред най-имотните политици

Имотите на Мая Манолова - 1
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова заема едно от челните места в класацията за най-имотни български политици. Освен апартамента, който обитава в столицата, както и прословутият ѝ палат в пернишкото село Рударци, се оказа, че омбудсманът е горда притежателка и на няколко имота в и край Кюстендил. Тя имала на свое име апартамент в Града на черешите, както и две дворни места с вила в близкото село Жиленци.

Съседи на Манолова от Жиленци разкриват, че тя се сдобила с парцелите още преди години, пише Struma.bg. И на двата започнала да строи по времето, когато все още била депутат от БСП, а към момента зад оградите на единия двор се спотайвала красива къща с басейн. Като квадратура имотът не бил толкова голям, колкото луксозната ѝ вила в Рударци, за която Мая пръсна 135 хиляди лева, но пък бил изпипан и направен с вкус. От селото разказват, че когато била народен представител, Манолова почти не стъпвала там.

Откакто обаче станала адвокат на народа и ѝ се родило внуче, все по-често се завръщала в родния край. Понеже на нея и на втория ѝ съпруг Ангел Найденов им било некомфортно да остават да нощуват в жилището на дъщеря ѝ Ралица и зет ѝ Мартин, започнали да се прибират във вилата в Жиленци, където релаксирали на тишина и чист въздух.

Новината, че Манолова е пристигнала на отдих, бързо се разнасяла из селото, обитавано от 1161 жители. Напоследък населеното място станало по-привлекателно и на територията му вили започнали да строят местни бизнесмени и политици от Кюстендил. Жиленци обаче не усещали да са се облажили от факта, че съселянка им била омбудсманката. Инфраструктурата на второто по големина село в Кюстендил била под всякаква критика, а от години къщите им били без номера, а улиците – без табели.

Заради този наглед незначителен проблем пенсионерите не можели да си получават дори писмата, защото непрекъснато ставали обърквания от липсата на номерация. По предварителни изчисления на местните, за да се сложат табели в деветте махали, щели да са необходими около 10 000 лв. от общинския бюджет, но в момента такива средства не се предвиждали, а Манолова не се наемала да съдейства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Броз Тито

    188 16 Отговор
    В крайна сметка не могат ли хората от селото да се вземат в ръце и всеки сам да сложи поне по 1 номер на къщата си, за да не стават обърквания и да си получават писмата?...

    Коментиран от #2, #3, #10, #70

  • 2 Хрис

    142 9 Отговор

    До коментар #1 от "Йосип Броз Тито":

    Две кутии бяла боя и една четка от 70 ст. Общо 10 лв.
  • 3 Плагияе

    162 12 Отговор

    До коментар #1 от "Йосип Броз Тито":

    Могат, ама ги мързииииии… и чакат нещо да се случи.

    Коментиран от #47

  • 4 дада

    95 58 Отговор
    дали може да докаже законното им придобиване със законно придобити средства
    едва ли!
  • 5 А БЕ

    142 78 Отговор
    КРАДЛИВО ПЛЕМЕ СА КОМУНИСТИТЕ НО РЕВЪТ ЗА ДРУГИТЕ!

    Коментиран от #7, #29

  • 6 Симо

    203 19 Отговор
    Това имоти ли са? Елате да видите пловдивския кмет и фамилията му за два мандата какви имоти направиха....

    Коментиран от #9, #26, #65

  • 7 Яаа

    93 16 Отговор

    До коментар #5 от "А БЕ":

    Те са навсякъде никога няма да се отървем от тях .
  • 8 Марко

    134 52 Отговор
    Високият рейтинг вади очите на герберастите не могат да спят.
  • 9 Toteff /крадец. Com

    67 16 Отговор

    До коментар #6 от "Симо":

    Нашият е N1 ,той просто няма равен, няма аналог. Мамин е недостижим!
  • 10 гост

    93 21 Отговор

    До коментар #1 от "Йосип Броз Тито":

    Могат, ама предпочитат да спишат една статия с критична нотка към Манолова, че не им помагала. Вместо това стотиците безработни в това село може да направят една организация, всеки да даде по 1 (един) лев, да се израбоят табели на улиците и отделно всеки да си постави номер на къщата. Това е работа на кмета, не на Манолова. А ако си мислите, че няколко вилни имота и апартамент в в Кюстендил са кой знае колко за деен човек като нея, то всеки един що-годе заможен съгражданин й е равен, та дори може да си ги изкараш и от заплата, а не от бизнес начинания или правна практика.

    Коментиран от #16, #57

  • 11 Кирил

    95 37 Отговор
    Има още по имотна,Е.Йончева.след фалита и източването на КТБ,само през 2015 в агенцията по вписване е регистрирала новозакупени имоти за 1,2 милиона лева

    Коментиран от #41

  • 12 АРЕС

    72 43 Отговор
    И това било комунист.Тези са по гадни от капиталистите.
  • 13 христо

    98 17 Отговор
    И това много имоти ли са?Че нашите реститути до морето имат в пъти повече!

    Коментиран от #15

  • 14 Наталия

    74 22 Отговор
    А,бе хорица,завистта убива бе.Защо не учихте поне политици да остане не омбудсман???Прочете какви молби и жалби тя разглежда и тогава искайте,това с тези табели е смешно.Само че имала имот в тяхното село и веднага пари искат.Боже прости и :-)
  • 15 Емилия

    75 24 Отговор

    До коментар #13 от "христо":

    Здравейте, ПР съм на г-жа Манолова. Не зная дали има някакъв смисъл, но в материала няма абсолютно, абсолютно, нищо вярно, може би само броят на жителите на посоченото село, но и това не е сигурно. Лъжите са от първия до последния ред. Особено забавна е хрумката да пренасочваш читателите на тази фалшива новина към сайт за недвижими имоти, когато човек кликне върху "къща", която би трябвало да е на г-жа Манолова. Това е от мен.
  • 16 гост

    88 25 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Мога да добавя само, че г-жа Манолова е от малцината които действат в този държавен апарат. Сама по себе си тя промени не може да направи, но това, да раздухва и да оформя правно казусите, това го прави бързо и безупречно. Имам лично впечатление то нея и понеже подходих песимистично както подобава за работата на нашите държавници, то тази жена ме изненада приятно с бърз отговор и адекватна намеса в моя случай и то само с цел да помогне в затруднение. Голямо благодаря за нейният отклик.
  • 17 Ivo

    78 7 Отговор
    Незнаем за Пловдивският кмет елате да видите Бургаския кмет какви неща е натрупал
  • 18 Подкупен червен овчар

    44 65 Отговор
    Еее, защо нападате така Манолова - тя е добър, работлив и некрадлив човек, има само няколко имота! Също като Корнелия и останалите СОЦИАЛИСТИ край нея. Виж, Горанов е съвсем друго нещо - той е зъл и корумпиран - как така си позволява да живее в чужд апартамент! Да го разпънем на кръст, за да се оправи България! :)))
  • 19 3333

    48 28 Отговор
    Нека да обясни как с депутатска заплата се строят две къщи палати и няколко апартамента.
  • 20 шефа

    28 12 Отговор
    Бих преспал и релаксирал в имота заедно с МАЙЧЕТО
  • 21 Браво

    44 31 Отговор
    Мая ставай кмет и да се маха Фандъкова тая краде краде и трябва да я пратят в Сливен поне 20 ГД
  • 22 ПЕНКО

    29 19 Отговор
    КОИ СА ЖАЛОНИТЕ НА ТУЗАРСТВОТО В БеСиПи : НОРА АНАНИЕВА ; СВ.НЯТА ОТ МУЛТИГРУП И МАЙЧЕТО "ЗАЙЧЕТО" АГЕНТ ОТ КГБ -ВЕРБУВАНА КАТО СТУДЕНТ В МОСКВА ...А ЗА МЪЖЛЕТАТА ОТДЕЛНО !?!?
  • 23 Шаран БГ

    13 12 Отговор
    Нашият кмет още в 2010 г го задължили от Общината, спешно да даде имена на улиците. И той тръгнал с имената на реки, ама се сетил само за 5 /пет/. Понеже е малко историк ,след това като ги залющил всичките български ханове и царе - един не пропуснал. Казаха, че Брюксел така ни искал - с имена на улиците и номера на къщите. И аз все си мислех, че така е в цялата Република, поради новите тогава 2011 год лични карти.А това Жиленци има 3 /три/ пъти по-вече жители от наше село, пък толкова изостанало - може ли такова нещо. Че то е на главния път за Скопие. И 10 000 лева са много малко.... За кого по-напред? Че и по колко....??На махала /квартал/ по 10 000 лв. може би .... !?
  • 24 Пенсионер

    38 13 Отговор
    А ние ревем за шестте апартамента на Цецо.
  • 25 ти го каза

    49 21 Отговор
    Съжалявам,но пишете глупости.Можеше поне някой от тази редакция да си направи труда да провери дали това е вярно или не.Как се е сдобила с тези имоти,по кое време,кой и какво е работил първия и мъж и в какво състояние са имотите.Със сигурност стойността им е в пъти по малка от някои мишки в парламента.Г-жа Манолова поне е личност и хората в Кюстендил я уважават.
  • 26 ДДД

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Симо":

    ма ако са в българия добре .е на данъци плащат охрана ток вода градинари а в чужбина кво?
  • 27 Бакшиша

    35 3 Отговор
    Ако е само тя , с мед да я намажеш,виште в Банкя,Симеоново,Драгалевци,Камбаните,Бистрица кви палати има
  • 28 Лора

    23 2 Отговор
    Имоти пари ,но да имат по два живота..и ако умрът с тези богатства да ги съживят и да започнат отначало.,...
  • 29 Комбина

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "А БЕ":

    Най-крадливи и най-големи демагози. Някой друг, краде пък го хванат и после не чуваш нищо за него, а тези пак са там и още по-крадливи и още по-святи и невинни.
  • 30 Консерватор

    4 11 Отговор
    Само за ден може да "изкарва", колкото за всички тези имоти.
  • 31 doe

    9 3 Отговор
    Добър милф
  • 32 К.К.

    20 5 Отговор
    Всяка година декларира приходи от адвокатска дейност които са колкото една вила в Жиленци. А какво притежава никой не знае, има само слухове за хотели в Кюстендил на подставени лица.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Честолюбив

    38 19 Отговор
    Др. Манолова е ортодоксален комунист ,напорист екстремист и самонадеян авантюрист ! Не се спира пред нищо разчитайки на великолепна езикова култура и колаборация с низшите инстинкти на тълпата ! Това ,което пропуска е ,че ние помним гаменското й поведение в две последователни НС ,както и Костинброд ! Опитвайки да стане. инженер по топлотехника ,госпожата беше готова да фалира Топлофикация - София ! Сега гледа към поста на Фандъкова, ако не и по-нагоре ! Може и да успее ,защото плува в море от късопаметници !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Коко

    35 15 Отговор
    Много късно ви дойде на малкия мозък да да почнете да я храчите имала имоти има нейниса не са нито на кръстника на Горанов гурльо то нито на тъста на Цветанов продажника
  • 37 PlimP

    18 6 Отговор
    не знам що, ама кака Мая е готина милф-ка, искам да я пляскам
  • 38 Тото

    23 10 Отговор
    Ние от герб не крадем взимаме си нашето
  • 39 Бат Мишо

    10 7 Отговор
    До Тито
    Тито мой сръбски приятелю - номера МОГАТ да напишат бе май френд АМА КАТО НЯМАТ УЛИЦИТЕ ИМЕНА кък точно това ще им помогне или трябва да обясня на сръбската ти кратуна че колкото улици има в селото толкова дублажа ще имат самонаписаните цифри....Кък ще го адресираш колета или писмото- до дядо на село улицата с 22 та завоя номер 6 ИЛИ КЪК
  • 40 Arsenal

    34 8 Отговор
    Тя може да докаже произхода на парите си за селските си имоти,но наглия Цвинокио не може за шестте охолни градски апартаменти.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Соломон

    31 11 Отговор
    Бойко не е в класацията на богат Политик . Той е Беден и яде филия
    с мас и олио . Жената има точно толкова колкото средностатистическият Българин . Милиардите на Бойко къде са . Той Беден . Една дебела тояга ще свърши работа .
  • 43 Соломон

    20 8 Отговор
    Бойко не е в класацията на богат Политик . Той е Беден и яде филия
    с мас и олио . Жената има точно толкова колкото средностатистическият Българин . Милиардите на Бойко къде са . Той Беден . Една дебела тояга ще свърши работа .
  • 44 Соломон

    15 7 Отговор
    Бойко не е в класацията на богат Политик . Той е Беден и яде филия
    с мас и олио . Жената има точно толкова колкото средностатистическият Българин . Милиардите на Бойко къде са . Той Беден . Една дебела тояга ще свърши работа .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Питам и отговор не искам

    30 3 Отговор
    Как не стана имотен някой стругар?

    Коментиран от #66

  • 47 Комуняга ТРОЛ

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Плагияе":

    У наше село не иска кмето да ни слага номера на колите - Ази като действащ човек си написах с баданарката четири седмици и почнах да въртя из селото какво да видиш бай Пешо свинара си написал с говно и той четири седмици - свидлив човек и за боя не се е бръкнал си помислих аз. Но проблемът тепърва започна на бай Пешо му писаха акт за превишена скорост и ми го връчиха на мен, защото на снимката колата е с номер четири седмици - ти да видиш! Как се сговнясаха нвщата като слушах съвета на Йосип Тито - простата кратуна.
  • 48 ДВА ОТ ЧЕТИРИТЕ ИМОТА МНОГО

    21 4 Отговор
    ЯСНО Е НАПИСАНО- ИМАЛА ГИ Е.ОСТАВАТ ДВА ИМОТА.МИ ЧИ ТО НЯМА БЪЛГАРИН НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ С ПОНЕ ДВА ИМОТА..... АМА ЛОКУМИ ЗА ОПОЗИЦИЯТА ТРЯА ДА СА РАЗТЯГАТ.
  • 49 БУКО БАЛАМАТА

    8 12 Отговор
    ДА БЕ ИМА ИМОТИ НЕ Е ВЯРНО, И КОЛА НЯМА ПЪТУВА С ВЛАК И С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЖИВА ДА Я ОЖАЛИМ...,СРАМ...СРАМ..СРАМ.,..
  • 50 БУКО БАЛАМАТА

    7 11 Отговор
    ДА БЕ ИМА ИМОТИ НЕ Е ВЯРНО, И КОЛА НЯМА ПЪТУВА С ВЛАК И С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЖИВА ДА Я ОЖАЛИМ...,СРАМ...СРАМ..СРАМ.,..
  • 51 Анонимен

    24 5 Отговор
    Оставете жената на мира ! Лелеее каква завист !!!! Спестила си е жената и си е направила , пък има и добра работа !!! Какво се пените толкова !!!
  • 52 XXXXXXX

    21 2 Отговор
    Я погледнете , колко кметове ги изловиха с милиони крадени пари !!!! На тях да им търсят сметка !!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Летящият холандец

    9 6 Отговор
    Все райски кътчета на БГ, а как мазничко говори....!!!!
  • 55 Petko

    7 6 Отговор
    Само хвърля прах в очите на хората.
  • 56 Грухчо белята

    10 4 Отговор
    Давай како Майче, хич да не ти пука!
  • 57 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А кой ще пие и ще се оплаква в кръчмата?
  • 58 Гост

    11 2 Отговор
    навремето Дядо ми като си строя къща, номера който му бе даден от общината си го направи той , хубаво дърво, изписа го и ей ти.
    10 000 за табели... т'ва като го чуя и веднага мисля как 9000 са за крадене.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Български По Хелзинкски Комитет

    5 6 Отговор
    Мая не защитава циганите и не става за нищо.Ще сезираме Европейската комисия и Кристалина Георгиева,пък.
  • 61 Лорчето

    5 6 Отговор
    Манолова е по съвестна от вас, не ми пипайте никовете...! Като сте алчни. за всичко. на този свят, на оня свят дявола ще ви напомня за това...!!!
  • 62 бсп

    10 8 Отговор
    Ама много е бедната горката и вече е социално бедна!!!!Да и съберем помощи ние богаташите които получаваме минимална работна заплата!!!!То само тя да е """бедна""", то цялото бкп е бедно след 90-а год.до 2008-9 год.За 20 год.власт под фракциите бсп, сдс, одс, ндсв, дпс, дсб голям глад ги гони.................за много и постоянна власт, власт, и само много власт:)!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 незнайко

    11 2 Отговор
    ХАЙДЕ ДА ОЧЕРНИМ И НЕЯ !!! ( Публикувано във факти.бг: за която Мая пръсна 135 хиляди лева ). Да я накараме да живее в боксониера !!! Кой ненормален и под въздействието на кого е написал тази статия ???
  • 65 Мария

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Симо":

    Кои ,,другите”...????
  • 66 Има

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Питам и отговор не искам":

    Аз си купих пет места на магистралата!
  • 67 АНЕНЕРБЕ

    6 0 Отговор
    НЕ Е ЛОШО ДА ПОГЛЕДНЕМ КАКВИ ГИ ВЪРШИ КОНСУЛТАНТСКАТА ФИРМА НА ПОЛОВИНКАТА Й АНГЕЛ НАЙДЕНОВ .

    ФИРМАТА НА НАЙДЕНОВ "А Н КОНСУЛТ 2017" Е "СВЪРЗАНА С ПРИЛАГАНЕТО, ИЗПЪЛНЕНИЕТО И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОСНОВНИТЕ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ И ПОЛИТИКИТЕ В СФЕРАТА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ПРИЛАГАНЕТО НА ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ ВЪРХУ СЪСТОЯНИЕТО НА ОТБРАНИТЕЛНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА СТРАНАТА.ИЗГОТВЯНЕ НА АНАЛИЗИ И ОЦЕНКИ НА СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА, ПОЛИТИКИТЕ, НАСОЧЕНИ КЪМ НЕЙНОТО ОСИГУРЯВАНЕ. УЧАСТВАНЕ С ИЛИ КАНДИДАТСТВАНЕ В ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ И ДРУГИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОНОРСКИ ПРОГРАМИ И ФОНДОВЕ, БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ФОНДОВЕ, ПРОГРАМИ НА ПРАВИТЕЛСТВА И ДРУГИ ФИНАНСИРАЩИ ИНСТИТУЦИИ."

    Какво консултира ФИРМАТА на др. Найденов ??

    "Осигурена е прозрачност в процедурата за доставка на два многофункционални патрулни кораба за българската армия", заяви пред Bloomberg TV Bulgaria бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

    Прогнозната стойност на проекта е 984 млн. лева с ДДС !!!!!!!!!

    КОЛКО ЩЕ Е КОМИСИОННАТА ЗА КОНСУЛТАНТА ОТ ТОЗИ СТРУВАЩ НИ БЛИЗО МИЛИАРД ЛЕВА ПРОЕКТ ЗА НЯКАКВИ "ДВА ПАТРУЛНИ КОРАБА" / може и катери/ !!!

    Ако Найденов не каже , ще помолим това да го направи др. Манолова!!!

    ТА КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА КОНСУЛТАНТСКИТЕ ЗА ТЕЗИ ДВА КАТЕРА ЛИ СА , КОРАБИ ЛИ СА БЕ МАЙЧЕ??????

    Ей не наядохте се , не накрадохте се бе!
  • 68 Георги Илиев Митев

    2 0 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
  • 69 кикирикиии

    4 0 Отговор
    А имотите на Сергей Станишев ?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ОНЗИ

    1 0 Отговор
    Евала Мая, евала Манолова... Ашколсум... Ся га вземеш и власта у Виена, при другарките да отидеш... Шмекерка....
  • 72 Анализатор

    0 0 Отговор
    Егати голямата сума 135000 лв. Това е половин апартамент в обикновен квартал в София. Линчувайте я!!!! Тя е депутат , омбутсман, адвокат и какво ли още не. Сигурно си докарава поне 10000 на месец и то законно, без обществени поръчки.
  • 73 ШЕФА

    0 0 Отговор
    Бих преспал с Майчето и ще я цункам по русото коте и после...... саламаааа.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.