Last news in Fakti

27 Март, 2019 17:15 4 190 1

Промениха статута на редица имоти - Март 2019

  • имоти-
  • собственост-
  • промяна-
  • правителство-
  • решение

Висшият съдебен съвет получава за управление част от имот на столичната улица „Черковна“ № 90

Промениха статута на редица имоти - Март 2019 - 1
Снимка: Shutterstock

С правителствено решение статутът на имоти, управлявани от Министерство на отбраната, се променя от публична в частна държавна собственост. За ведомството и Българската армия необходимостта от ползването на имотите - публична държавна собственост е отпаднала, а като имоти - частна държавна собственост, с тях могат да се извършват разпоредителни действия, съгласно Закона за държавна собственост /ЗДС/ и Правилника за прилагане на ЗДС. Обектите със сменен статут са поземлени имоти, и се намират в район „Красна поляна“ в гр. София.

Съгласно друго решение на Министерския съвет, се разрешава продажбата на недвижими имоти - частна държавна собственост, които са предоставени за управление на Министерството на отбраната и са с отпаднала необходимост от ползване. Първият имот се намира в местността „Тръстен имот“ в гр. Петрич и представлява незастроен терен. Вторият имот се намира в местността „Червенка“ в гр. Черноморец и представлява поземлен имот , заедно с разположените в него 20 сгради.

В полза на община Враца се учредява право на строеж върху имоти - публична държавна собственост за реализирането на проект

„Интегриран проект за воден цикъл на град Враца“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. Със същото правителствено решение се учредява и право на прокарване на отклонения от общи мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, също в полза на община Враца, върху части от имоти - публична държавна собственост за обект „Реконструкция на съществуващ азбестоциментов захранващ водопровод от язовир „Среченска бара“ до град Враца“. Имотите се намират на територията на областите Монтана и Враца.

Терен с площ 1 100 кв. м в местността „Плочите“ в с. Бяла, област Сливен, се обявява за частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител съгласно Закона за държавната собственост. Досега имотът е бил собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е ползван за нуждите на Областно пътно управление - Сливен. Отнема се поради отпаднала за ведомството необходимост. С преминаването му в управление на областната управа в Сливен, областният управител ще може да извършва разпоредителни действия с него.

Висшият съдебен съвет получава за управление част от имот на ул. „Черковна“ № 90 в гр. София, ползван досега от Държавната комисия по сигурността на информацията. Частта, преминаваща в управление на ВСС, включва поземления имот с площ 8 021 кв. м. заедно с построените в него 4 сгради с обща застроена площ 3 075 кв. м. Останалата част от имота, съгласно РМС № 162/2011 година, вече е в управление на ВСС. Предоставянето в управление на ВСС на имота и на сградите, построени в него, ще обезпечи нуждата от осигуряване на подходящ сграден фонд за работата на органите на съдебната власт в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харесали са си нещо

    3 0 Отговор
    Патриотите имат и те мераци към имоти няма ГЕРБ да са сами.Следващ ход е да ги продадат на занижени цени на ,,независими,, лица или фирми.