Last news in Fakti

3 Април, 2019 14:08 2 742 9

Разпродават имоти от ВМЗ – Сопот

  • вмз - сопот-
  • имоти-
  • продажба

Същите не се използват и са необходими допълнителни разходи за тяхната поддръжка

Мнозинството в Народното събрание одобри предложението на Министерски съвет за продажба на три обособени части от "Вазовските машиностроителни заводи" в Сопот. От "Обединени патриоти" се възпротивиха на решението и призоваха за явен търг на частите от имуществото на завода.

Единият от имотите е земеделска земя с близо 7 декара в село Калояново, Пловдивско, като към нея има осем сгради с обща площ от близо 2 хил. квадратни метра. Той се използва като производствен и складов обект. В списъка е и почивна база "Чевира" в землището на село Старосел. Към нея има столова и едноетажна сграда с разгърната застроена площ от 1215 квадратни метра, уточнява БНР.

За продан отива и незавършен триетажен хотел с площ 556 квадратни метра.

Според вносителя целта на предложения проект за решение е да се приватизират обособени части от ВМЗ - Сопот поради отпаднала необходимост от тях за реализиране на производствената и търговската дейност на дружеството. Същите не се използват и са необходими допълнителни разходи за тяхната поддръжка.

Димитър Александров от ГЕРБ подкрепи министерското решение:

"Първото, което се случва е, че се освобождава един финансов ресурс, който е на разположението на държавата. Освен това най-вероятно са плащани някакви данъци и такси, които допълнително утежняват работата на самото предприятие".

Йордан Апостолов от "Обединени патриоти" възрази на начина, по който се пускат в продажба имотите:

"Хайде тази процедура да пробваме да я пуснем на явен търг, защото този мач в момента е свирен и няма смисъл тук, от трибуната, да ни убеждавате колко била важна приватизацията на терени с отпаднала необходимост в Старосел, където има докарана минерална вода от 3 километра и половина".

След приетото днес решение процедурата за продажбата на имотите ще бъде реализирана от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол по реда на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    18 1 Отговор
    Независимо от скандала с апартаментите кражбите на властта продължават с пълна сила. Нямат спиране - лакомията е непреодолима.
  • 2 Картечаря

    8 0 Отговор
    Някое пушкало няма ли за продаване.
  • 3 Популист

    4 1 Отговор
    Обединените идиоти явно не знаят, че няма друг ред за продажба освен търг, но нали е нужно да се възпротивят, за да блеснат пред електората
  • 4 цветанов

    5 1 Отговор
    остана ли още нещо държавно за разпродаване?
    за един приятел питам.
  • 5 бббббб

    9 0 Отговор
    Какво им пречи почивната станция да се ползва от служители на фирмата и да се отдават под наем стаи на туристи? Ама явно има апетити към нея.

    Коментиран от #6

  • 6 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "бббббб":

    Пречи им, че трябва да я дадат на наш човек. Не се умориха да ни предлагат едни и същи филми.
  • 7 Спас безделника

    2 0 Отговор
    Идиотите от ГЕРБ отново се оляха. Не виждат ли накъде отиват нещата? Не знаят ли, че турците ще дадат най-много. Колко пъти трябва да се изхрачат в сурата на Боко, за да разбере, че стар клозет не се бута, докато не се построи нов.
  • 8 Доде всичко не осерем

    1 0 Отговор
    Кой, Бочката ли не знае: " Баталиона се строява за последен път, старото се уволнява новите реват". Бочка, Уво 19!
  • 9 Спас безделника

    0 0 Отговор
    Министър Каракачанов, веднага спри разпродажбите!!! Не доунищожавай потенциала на армията! Защо продаваш ЗЕМЯТА, шишо? Като не можеш да я използуваш по предназначение, организирай заменки, направи полигони. Даваш пари за глупости, даваш готови полигони, а ние няма къде да си направим изпитанията. Всичко, което се създаде от НИИ и частни лица, дори като от продукт с двойно предназначение, се нуждае от не-съвсем явни изпитания. Нищо не става от теб, момче, нищо!