Last news in Fakti

10 Април, 2019 16:46 4 737 10

Цените на жилищата в най-добрия град за живеене

  • кюстендил-
  • град-
  • живеене-
  • класация

Тазгодишният победител е Кюстендил

Цените на жилищата в най-добрия град за живеене - 1
Снимка: Shutterstock

Кюстендил е обявен за „най-добър град за живеене”. Анкетата, проведена в периода 25 февруари-25 март сред слушатели на Дарик радио, поставя на второ място Сливен и на трето – Русе.

„Тази година видяхме ръста в туризма надявам се да видим в бъдеще ръст и като инвестиции, и като хора, които ще се върнат да живеят пак при нас, и като гости", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Пазарът на недвижими имоти в града не е силно развит. Оферират се едва около 70 жилища. Средната цена на квадратен метър е около 270 EUR, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Срещу 21 000 EUR може да се купи 2-стайно жилище в Герена ново строителство с площ 70 кв.м. Площта на апартаментите с 3 стаи започва от 90 кв.м. За имот от 109 кв.м в центъра на Кюстендил цената е 30 000 EUR, а 33 000 EUR за тристаен, тип мезонет, отново в центъра с площ 95 кв.м. най-големият апартамент, който се оферира на пазара, е с площ 200 кв.м. Намира се в Могилата и може да бъде купен срещу 40 000 EUR.

В останалите категории от конкурса София е обявена за „Бизнес град” на България. Добрич получи отличието „Зелен град”. Бургас спечели приза за „Град на знанието”, Варна за – „Жизнен град”, Стара Загора за – „Сигурен град”, а Ямбол беше отличен за най-добра пътна безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ttt

    33 4 Отговор
    Абе вие друсате ли:) За това София минава 2 млн. души.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 jo hustan

    28 4 Отговор
    хаахахахххахах Кюстендил хахахахахахахх
  • 3 усетете се

    26 3 Отговор
    Вижте реалните цени на ново строителство. Написани са ви в статията- "Срещу 21 000 EUR може да се купи 2-стайно жилище в Герена ново строителство с площ 70 кв.м. "
    300 ЕВРО НА КВАДРАТ СЕБЕСТОЙНОСТ + ПЕЧАЛБА ЗА СТРОИТЕЛЯ!
    В София как ви дерат :)

    Коментиран от #8, #9

  • 4 JEEP

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "ttt":

    Най-добър не включва само високи заплати. Ти да не мислиш, че хората от хубаво зарязват къщи с двор, да се свиват в квартира?

    Коментиран от #5

  • 5 ttt

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    Именно. Никой не би напуснал града си за да ходи в София, ако не е принуден. За съжаление има само 4 града в България в които може да се намери доходоносна работа. В останалите е много тежко. Силно се надявам в скоро време това да се промени, но засега не виждам как това ще стане. Добра идея е привличането на VW в България (надали ще стане), но дай боже стане, не трябва да се строи в Кремиковци ( пак близо до София), ами някъде другаде в близост до по малки градове.
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "ttt":

    Кюстендил , е изчезващ град в изчезваща държава и нация.
    Колкото до София , нищо ново - пир ,преди чума.И Белград е бил преди 6 века , най -голям на Балканите , защото е бил пълен с бежанци от целия полуостров
  • 7 ththjtj

    8 1 Отговор
    СЕГА Е МЕСЕЦ АПРИЛ МОЛЯ НАПИШЕТЕ С КОЛКО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ПРОДАЖБИТЕ ЗА ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦА В СОФИЯ СПРЯМО МИНАЛАТА ГОДИНА И С КОЛКО СЕ ОЧАКВА ДА СЕ ПОВИШАТ ЦЕНИТЕ ПРЕЗ ТАЗИ! :)
  • 8 СссереМ

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "усетете се":

    Трябва да си малоумен за да не можеш да разбереш че цената се диктува от търсенето и предлагането,а ако в София цените станат по 300 евра на квадрат градът не ще се напълни още повече с бараби от селата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ганя

    0 2 Отговор
    дупки има ли? В кьостендил?