Last news in Fakti

12 Април, 2019 09:37 4 350 1

Опростиха покупката на къщи от 1 EUR

  • италия-
  • села-
  • къщи-
  • продажба

Болшинството от къщите са стари каменни постройки в лошо състояние

Опростиха покупката на къщи от 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Италиански градчета и села редовно обявяват кампании за продажба на стари къщи срещу 1 EUR с цел привличането на нови жители. Оказва се обаче, че след подобни кампании няма кой да обработи буквално хилядилите писма и запитвания. Препятствие за местната администрация е и английският език. Много от запитванията идват от чужденци. Кметът на Зунголи, градче в близост до Неапол, е решил този проблем като е събрал група доброволци, които да обработят запитванията. Най-голям интерес има от италианци, граждани на други европейски държави, а също така руснаци, американци и индийци.

Потенциалните купувачи трябва да попълнят декларация, с която се ангажират да ремонтират къщата в срок до 3 години след придобиването ѝ и да предоставят подробна информация какво точно възнамеряват да правят с новата си собственост. Добрата новина е, че има 85% данъчни облекчения за ремонт. Новият собственик обаче трябва да започне работа няколко месеца след като се установи в новото населено място и да внесе възвращаем застрахователен данък в размер на 2000 EUR.

Друг малък град - Мусомели, също облекчи процедурата за кандидатстване за покупка на евтина къща като създаде агенция за недвижими имоти с мултиезичен сайт, която да обработва именно тези запитвания. На него е публикувана интерактивна карта, която предоставя подробна информация на английски език за всяка къща, която се продава.

Болшинството от къщите са стари каменни постройки в лошо състояние. Тук също има възвръщаем застрахователен депозит в размер на 5000 EUR плюс 400 EUR комисионна за посредническата агенция. Брокерите показват имотите, а също така оформят и документите до прехвърляне на имота. Не е възможна покупката на къща без посредник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоня

    1 0 Отговор
    Тук ще излезе по-евтино.