17 Април, 2019 09:37 5 015 5

Все повече чужденци купуват луксозни жилища

  • испания-
  • лукс-
  • жилища-
  • чужденци

Испания отново е привлекателна за богаташите

Все повече чужденци купуват луксозни жилища - 1
Снимка: Shutterstock

С 40% са се увеличили сделките с луксозни имоти на стойност над 500 000 EUR купени от чужденци в Испания през миналата година спрямо 2017-а. Най-силен интерес има към лукс имоти в Андалусия, Каталуния и на Балеарските острови, сочат данните Агенцията по вписвания.

Почти половината от сделките завършват с оформянето на „Златна виза”. През 2018-а 586 чужденци са получили испански паспорт, купувайки си луксозно жилище или къща. За сравнение, през 2017 г. техният брой е бил 563. От програмата най-много са се възползвали китайците – 409 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    8 3 Отговор
    Цецо Чужденецо - хайде сега и апартаментче в Испания
  • 2 Рамбо

    5 4 Отговор
    Като са алтави да купуват. В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ЖИВОТ ВЕЧЕ ЗАРАДИ ГРУПИРОВКАТА гроб !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Защо не ги

    1 1 Отговор
    Купуваме ние-богатите българи. А ще разчитаме на социално слабите чужденци
  • 4 балон

    6 1 Отговор
    балона в България се спука и сега нашите алчни брокери и строители се преместиха в Испания там да го надуват ахахахахахаха
  • 5 смях

    1 0 Отговор
    Абе какво стана със статиите за България? Нали уж растеж нещо, много сделки, цените били ниски, тепърва се очаква голямото покачване? Или свършиха шараните? Оня ден звънят на един колега от агенция да го питат иска ли да купува, говорил с тях преди 2 години. Каза, че това е за 3ти път последните 2 месеца. Смятай! ГЛАД БРАТЯ! Дайте да дадем (купим), че да има и за спекулантите и брокерчетата. Или да ги оставим тези с по няколко апартамента да си ги менкат като картинки от дъвки турбо. Да не се окаже след десетина години, че с тези темпове на строеж и прогнозите за населението половината апартаменти са празни. Тогава и да искат няма да има кой да им ги купи, просто няма кой да живее в тях. Само в МанЛи или OC има няколко хиляди НОВИ празни апартамента! А като гледам какъв наплив от клиенти има...