24 Април, 2019 16:45 2 332 4

Срив на китайските инвестиции в Португалия

  • португалия-
  • златна виза-
  • чужденци-
  • гражданство

С 41% по-малко сделки

Срив на китайските инвестиции в Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

През първото тримесечие на текущата година китайците, желаещи да участват в португалската програма „Златна виза”, т.е. придобиване на гражданство посредством покупка на недвижим имот, са инвестирали в южноевропейската държава 59.6 млн. EUR и са получили 107 разрешения за пребиваване. Това е с 41% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, когато обемът вложения достигна 101 млн. EUR.

По данни на министерство на миграцията и пограничен контрол през първите три месеца на тази година в програмата „Златна виза” се регистрира ръст от 3.3% на бразилските инвестиции – 43 млн. EUR и са получили 578 португалски паспорта.

Интересът на турските граждани, подобно на китайците, също отчита значителен спад – 58%. За първото тримесечие те са вложили 18.4 млн. EUR на база, на което са получили 36 португалски паспорта.

Гражданите на ЮАР са вложили 13.5 млн. EUR (24 „Златни визи”), Русия – 10.8 млн. EUR (16), САЩ – 9.4 млн. EUR (14) и Виетнам – 4.8 млн. EUR (12).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брей

    2 0 Отговор
    Много хубав трамвай!

    Коментиран от #2

  • 2 321

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "брей":

    Ами в Лисабон са такива има ги ив зелено.
  • 3 Ееее

    0 1 Отговор
    И колко е максималния брой гражданства които един човек може да придобие? И защо в Бя се разрешава двойно гражданство за избори?
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Софийските трамвайчета в зелено са също много красиви и ретро стил, а същевременно са направени по днешен стандарт на оборудване.