Last news in Fakti

30 Май, 2019 17:33 3 218 5

Най-добрите градове за дългосрочна инвестиция

  • инвестиции-
  • имоти-
  • доходност-
  • печалба

Азия е първенец в класацията

Най-добрите градове за дългосрочна инвестиция - 1
Снимка: Shutterstock

Последният анализ на Resilient Cities Index консултантската компания Savills съпоставя нивото на благосъстояние (БВП на глава от населението), доходите на жителите (минимум 70 000 USD на година) и демографския показател, за да определи кои градове са с най-добри данни за дългосрочна инвестиция в недвижими имоти.

На първите места са градове от Индия, Китай и Близкия Изток. Те осигуряват висока инвестиционна възможност в близките 10 години. Към момента потенциала на въпросните места не е развит в най-висока степен.

До 2028 г. най-много ще спечелят предприемачите, които инвестират в недвижими имоти в Ню Йорк, Токио, Лондон (въпреки излизането на Великобритания от Европейския съюз) и Лос Анжелис. Следват Чикаго, Шънджън, Вашингтон, Далас, Сингапур и Сан Франциско.

Анализатори прогнозират, че след едно десетилетие редица градове ще подобрят своята инвестиционна привлекателност. Това се отнася за Делхи, която ще се изкачи със 62 позиции по-нагоре в класацията, индийският Бенгалуру ще е с 48 позиции по-напред, а Мумбай и Нанкин, съответно с 34 и 14. Ел Рияд и Ханджоу ще се изкачат с 13 и 11 места по-нагоре в класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    11 1 Отговор
    Пълни глупости , повярвах отивам да инвестирам
  • 2 Русофилски прокариот пита:

    5 4 Отговор
    И ние имаме такива градове-Владивосток,Омск,Москва,Нижни новгород и перлата Новосибирск,що ги нема в класацията?
  • 3 Красимир Витанов

    4 0 Отговор
    Най-доброто място за инвестиция за недвижими имоти последните десет години е БЕРЛИН, защото цената е скочил средно 120%.
    Моля,покажете ми друг град в Европа или Азия с по-добра стабилно растяща цена!!!

    Коментиран от #5

  • 4 хахаха

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Азия е първенец в класацията"

    СЕГА: Ню Йорк, Лондон, Лос Анжелис, Чикаго, Далас, Вашингтон


    СЛЕД 10г.: Делхи, Бенгалуру, Ел рияд…..


    Не ми било компютри, а най-ми било компоти:)
  • 5 Константин 5 Копроним

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Красимир Витанов":

    В Лас Вегас е повече от 120% . Къщи които на дъното 2008 бяха по 100к днес са 250к, смятай. Не ти отменям пойнта за Берлин , но почти навсякъде по света цените пораснаха по около 100% , въпреки че почнаха от астрономически стойности още през 2008 като за нашия с черните вежди дето все балон му се привиди и търси 200евро/м2...