Last news in Fakti

13 Юни, 2019 14:05 1 652 1

Магазините в наводнените подлези остават

  • пловдив-
  • подлез-
  • магазини-
  • решение-
  • общински съвет

Сагата около двата централни пловдивски подлеза продължава

Магазините в наводнените подлези остават - 1
Снимка: М. Богданова ©

Проливните дъждове в Пловдив буквално потопиха част от централните подлези на града. Това накара част от общинските съветници отново да повдигнат въпроса за премахването на търговските помещения от там. На днешното заседание обаче предложението не беше прието и обектите в подлезите при аптека „Марица” и „Тримонциум” остават поне до следващата сесия, когато темата ще се дискутира отново.

На заседанието присъстваха и част от наемателите на магазините, които заявиха, че ако те бъдат премахнати близо 50 души и семействата им ще останат без препитание. Те нямали проблем с наводненията, тъй като за последните години подобно бедствие се случвало едва за втори път.

След наводнението преди близо 10 дни голяма част от търговските обекти не работят, тъй като се нуждаят от основен ремонт. Магазините, които са успели да спасят стоката си и работят в момента са малко посещавани. Още на входа клиентите биват лъхнати от невероятна смрад.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    2 0 Отговор
    Ще останат разбира се. Нали общината печели