Last news in Fakti

5 Август, 2019 17:00 5 016 3

Богатите все по-често избират Виетнам

  • виетнам-
  • жилища-
  • инестиция-
  • чужденци-
  • покупка

Предпочитат Ханой и Хошимин

Богатите все по-често избират Виетнам - 1

През последните 10 години инфраструктурата и пазарът на луксозни имоти в Хошимин значително се развиха. За икономическият ръст и преобразяването на града ключова роля имаха не само чужденците, но и местните инвеститори. От момента на влизане на Виетнам в Световната търговска организация той става все по-привлекателен за чуждестранните предприемачи. Икономическият ръст за 2018 г. е 7.1%. За тази година се очаква икономиката на страната да нарасне до 6.7%, което ще е най-силният ръст в югоизточна Азия. По прогнози на консултантската организация Knight Frank, броят на милионерите във Виетнам от 12 327 през 2018 г. ще се увеличи до 15 776 към 2023 г., или с 28%.

В същото време все повече виетнамци инвестират в недвижими имоти зад граница. Най-често това се прави, за да се участва в програмата “Златна виза” или за да се осигурят жилища на децата, които следват зад граница. Макар, че за последните 4 години, след откриването на виетнамския пазар на недвижими имоти за чужденци, секторът видимо се стабилизира и именно това кара все повече виетнамци да пристъпят към покупка на жилище. Анализатори споделят, че луксозните имоти се купуват основно от местното население.

Основната цел на придобиване на имот е инвестиция. в най-престижните квартали доходността е между 4 и 7%.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш майстора

    14 0 Отговор
    И до скоро недоносените ни псевдо бизнесмени ни плашеха с 500 000 виетнамци, които щели да дойдат да работят в България за без пари :)
  • 2 ДОКО

    8 1 Отговор
    ЛЕ ЛЕ ЩОМ ВИЕТНАМ ДЪРПА НАПРЕД..ЯВНО НИЕ БУГАРИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ДИНОЗАВРИТЕ..
  • 3 Шоп

    3 1 Отговор
    Да направо виждам как идват виетнамци, ама по друго време в друг живот.Мечтайте си господа бизнесмени мечтата е хубаво нещо!