29 Юни, 2020 09:21 6 691 3

Нова тръпка за инвеститорите

  • виетнам-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • промяна-
  • закон

Виетнам ще разреши на чужденци да купуват хотели

Нова тръпка за инвеститорите - 1

С цел намаляване на предложенията на пазара на недвижими имоти и привличане на чуждестранни инвестиции в сферата на туризма, Министерството на строителството на Виетнам предложи чужденците да имат право да купуват хотели. Това ще наложи промени в местното законодателство.

Министерството отчита, че пазарът се сблъсква с трудности – малко търсене и спад на чуждестранните инвестиции на фона на ръст в предлагането на ваканционни имоти и хотелски комплекси, който се дължи на много на брой одобрени проекти.

Към днешна дата Виетнам позволява на чужденците да придобиват до 30% от апартаментите в жилищните комплекси, но няма такива ограничения спрямо хотелските. Това законово положение лишава пазара на недвижими имоти да привлече чуждестранни инвеститори в хотелите. В същото време поставя държавата по-назад в списъка от потенциални места за инвестиции от държави като Тайланд, Индонезия и Малайзия.

Някои анализатори са обезпокоени, че смекчаването на правилата по отношение на чуждестранните купувачи може да доведе до това те да получат контрол над голяма част имоти във Виетнам, особено в райони с жизненоважно значение за националната сигурност. В скорошен отчет на Министерството на отбраната се посочва, че физически и юридически лица на Китай са собственици на 162 000 хектара земя във Виетнам, придобита чрез посредници и предоставят хотелски услуги. Практиката е да създават фирми, в които виетнамските инвеститори от самото начало владеят контролния пакет акции, а след това увеличават капитала си, за да вземат изцяло бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сойка Присмехулка

    15 1 Отговор
    Прочетох заглавието и помислих, че у нас са измислили ново изтръпване на инвеститорите.
  • 2 сгур

    2 1 Отговор
    да и аз се замислих дали не са решили аджел ко ва да посреща гола гостите от чужбина на летището ръфайки погача със сол
  • 3 Еднозвездев

    2 1 Отговор
    В тази рубрика е закон да се пишат така заглавията, че да не разбереш за къде се отнася материалът. Заглавие, което те гъделичка, а вътре абсолютно нищо, което поне косвено да представлява интерес за теб. Причината за това поведение от страна на редакцията е получаването на повече кликове и посещения.