30 Август, 2019 09:21 4 646 4

Строител успя да си спаси хотела

  • с comfort-
  • хотел-
  • хисаря-
  • нап-
  • дълг

Плати си дълга в последния момент

Строително-инвестиционният конгломерат "Сиенит", който беше изправен пред заплахата да загуби по-голямата част от SPA хотела си "С comfort" в Хисаря, е платил дълговете си в последния момент. Така уелнес комплексът остава тяхна собственост и ще продължи да функционира.

Само преди дни от Националната агенция по приходите пуснаха на тайни търгове над половината апартаменти и студиа в спа хотел "С comfort" в Хисаря, припомня TrafficNews. Причината да се стигне до процедура по продажбата им са огромните данъци, натрупани от собственика на сградата - пловдивската империя "Сиенит".

Въпреки че хотелът се управлява от "Форего Пропърти Мениджмънт" ЕООД, той попада в активите на "Сиенит инвест" ООД. Според информацията на Приходната агенция дружеството е имало над 350 хиляди лева неизплатените дългове. През 2017 заради множество запори от банки, контрагенти по изпълнителни дела и данъчни неуредици, "Сиенит инвест" ООД е преобразувана на акционерно дружество със същото име, ала част от имотите остават запорирани в дружеството с ограничена отговорност.

В началото на 2019 година от НАП пускат на търг 9 от 15 от обектите в хотела с квадратура от 40 до 65 кв.м. и първоначална тръжна цена варира между 44 хил. и 80 хил. лева. Тогава "Сиенит" реагират незабавно и започват да плащат на траншове дължимите суми. До следващият риск за собствеността се стига, след като внасянето на сумите е преустановено през лятото. Данъчните отново стартират процедура за продажба на имуществото с цел в държавната хазна да влязат сумите по борчовете.

Днес обаче е стартирана спасителна мисия за хотела, като "Сиенит инвест" са изплатили и последната вноска, с която изчистват дълговете към НАП поне на това дружество от конгломерата. Запорът върху имотите ще бъде свален и сградата ще продължи да изпълнява нормално функциите си на хотел.

Това беше и най-голямото притеснение на десетки семейства, които са направили предварителни резервации за почивка в комплекса с минерална вода. Справка на TrafficNews показа, че хотелът е сериозно натоварен за предстоящият край на летния и началото на есенния сезон. Така евентуалният сценарий за фактическо разпродаване и дори тръжна процедура щеше да създаде огромни неприятности за фирмата, която го менажира, предвид че продажбите изискват и огледи на апартаментите от потенциалните купувачи.

Предвид новите обстоятелства от "Форего Пропърти Мениджмънт" ЕООД обявиха за TrafficNews, че работата на хотела не е била и няма да бъде нарушена.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бузю

    8 0 Отговор
    голяма фирма , бедно положение
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БРАВО НА ГОСПОДАТА ОТ СИЕНИТ
  • 3 И какво

    2 0 Отговор
    от това?
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    Така трябва ! Малко настъпване по МАЗОЛА и дълговете се плащат . В противен случай щяха да се точат с години !!!