Last news in Fakti

5 Юни, 2012 20:23 2 146 1

Франция „замрази” наемите

  • париж-
  • франция-
  • наем-
  • правителство

Новото правителство на френския президент Франсоа Оланд подготви проект, с който замразява наемните нива на недвижимите имоти. „Указът ще влезе в сила от септември 2012 г. Собствениците на имоти няма да могат да променят размера на наема дори при смяна на наемодателя”, каза министърът на жилищната политика Сесил Дюфло. Наемните нива ще могат да се повишават ежегодно само в съответствие със специален индекс, създаден от властите и свързан с нивото на инфлация.

През 2011 г. наемите в Париж се увеличиха с 2.4% и достигнаха нива от 23.4 EUR/кв.м на месец. Средно за страната месечният наем на жилищна площ е бил 12.5 EUR/кв.м. Най-висок ръст е имало в региона на Ил дьо Франс, където квадратният метър жилищна площ за месец се е отдавал срещу 18 EUR. Най-евтино е било наемането на жилище в района на Франш Конте – 8.6 EUR/кв.м на месец. Спад от 5% през 2011 г. е имало в Нормандия и на Лазурния бряг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...none

    0 1 Отговор
    Това ако стане тук, веднага пак всеки ще скочи - как ще ме ограничават какъв наем да искам, имота си е мой и бла бла бла. :)