5 Септември, 2019 09:37 4 718 0

Изкупиха ипотечни кредити за 4.6 млрд. USD

  • банки-
  • великобритания-
  • ипотечен заем-
  • изкупуване-
  • сделка
Изкупиха ипотечни кредити за 4.6 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Британската банка Llоуdѕ Ваnkіng Grоuр ще изкупи ипотечния портфейл на Теѕсо. Цената на сделката е 4.6 млрд. USD. Така Llоуdѕ Ваnkіng Grоuр ще придобие 23 000 ипотечни заема, а Теѕсо ще намали разходите си и ще съкрати служители. Новината, че последната излиза от ипотечния пазар беше обявена още през месец май т.г., така че ходът не е изненада, коментират икономисти.

Вложението на Llоуdѕ се реализира на фона на предупреждения, че британските банки ще намалят печалбите си в резултат на завишения риск предизвикан от твърд Брекзит.

В случай, че последния сценарии бъде осъществен, печалбата на британските банки ще се свие до 25%, а имотите ще поевтинят заради развода и по-високите данъци на недвижимостите.

„Cилнoтo нaтpyпвaнe на cвoбoдeн ĸaпитaл ни дaвa гъвкaвocт дa paзглeдaмe възмoжнocтитe зa нeoгpaничeн pacтeж в избpaли цeлeви oблacти, ĸъдeтo зaбeлязвaмe cтoйнocт зa aĸциoнepитe. Сделката с Теѕсо e в cъoтвeтcтвиe c тoзи пoдxoд",съобщават от Llоуdѕ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА