19 Септември, 2019 16:45 11 154 8

Местата, където се предлагат най-евтините нови жилища

  • великобритания-
  • ново строителство-
  • жилища-
  • цени

Средно за 15 месеца се събира първоначалната вноска за ипотечен заем

Местата, където се предлагат най-евтините нови жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Анализ на пазара на недвижими имоти в 50 британски града показва, че най-евтините жилища ново строителство се намират в Дарем. Средната месена заплата там е 2030 EUR. Първоначалната вноска за апартамент е 10%, което прави около 16 800 EUR. При тези данни въпросната сума може да бъде събрана за 8 месеца, сочи анализ на консултантската компания PropertyWire.

В другия край на класацията е югозападния град Ексетър. Там за събиране на първоначалната вноска са необходими 24 месеца. Идентична е картината и в Кеймбридж. За Лондон средният срок е 19 месеца.

Средната цена на жилищата ново строителство във Великобритания е 333 320 EUR. Това означава, че първоначалната вноска е 33 320 EUR. Месеците, за които може средно да се събере тя е 15. Данните са на база на чистия месечен доход за Острова.

„Разликата в цените на жилищата от първичния и вторичния пазар не е голяма. В повечето региони на Великобритания е необходимо по-малко от година, за да се събере първоначалната вноска, която е 10% от стойността на имота”, казва Майкъл Стоун, главен изпълнителен директор на Stone Real Estate.

ТОП 5 на най-достъпните британски градове за покупка
на жилище ново строителство

град месеци*
1 Дарем 8
2 Данди 9
3 Стирлинг 9
4 Сток 10
5 Глазгоу 10

* брой месеци за събиране на първоначална вноска


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    14 6 Отговор
    Ей вече се убедих, че англичаните са по зле от нас.
    Значи - в Лондон за да си купите жилище - апартамент се необходими 19 средни заплати за да се платят 10 % от цената.
    Айде сега да го пренесем в София. Средна заплата 1700 лева х 19 = 32 300 лева. Това са 10 % от жилището. Значи, наши стандарт при същите параметри да си купим жилище в София на цена от 320 000 лева. За 163 000 евро в София може да се вземе 4 станен в центъра. Което е напълно невъзможно за Лондон. Там 4 стаен на Осфорд е към 20-30 милиона евро....

    Коментиран от #2, #4

  • 2 тъй тъй

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    Факта, че английските пенсионери търсят държавици с по нисък стандарт доказва точно това
  • 3 Алфа Вълкът

    13 3 Отговор
    А БЕ МИУЕНЧЕ, ДАЙ БЪЛГАРИЯ УЕ, БЪЛГАРИЯ БЕЗ СОФЕТО! ЧЕ САМО ЗА СОФЕТО ПИШЕТЕ И ЗА СТРАНАТА НА БРАТОВЧЕДИТЕ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гладен брокер

    3 0 Отговор
    Продавам за 500 €м² панел в Люлин 2!!
  • 7 РЗС

    6 0 Отговор
    и как ги смятат тия 8 вноски точно, възможно ли е да спестиш чисто всичко, което получаваш? А данъци, а сметки, а превоз и караме на фотосинтеза 8 месеца а? Да ви имам сметките криви. Средно от заплата на острова остават няколко стотарки, ако не излизате никъде.

    Коментиран от #8

  • 8 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЗС":

    Не става въпрос наистина да ги събереш.Сметнали са,че с осем заплати покриваш 10% от цената.С заплатите моята и на жена ми теоретично можем да си платим апартамента с 22 заплати но кредита ни е за 20 год.