Last news in Fakti

12 Юни, 2012 00:02 11 020 11

Прокуратурата подхвана сараите на Доган

  • доган-
  • имоти-
  • прокуратура-
  • разследване

Софийската градска прокуратура е започнала разследване на данъчни престъпления, свързани с имотите, за които се твърди, че са на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред в-к "Сега". Тя отказа да отговори на въпроса кой точно се разследва за въпросните престъпления - формалните собственици на сараите или самият Доган. Аранудова само обясни, че не може да навлиза в подробности, тъй като има вероятност да навреди на разследването.
Проверката на имотите на Доган започна в средата на 2008 г. Депутатите от комисията за борба срещу корупцията в предишния парламент поискаха да разберат кои са собствениците на т.нар. Боянски сараи, хотела "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парка "Росенец" до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган. Народните представители се интересуваха с какви пари са придобити те, дали са плащани редовно данъци и други подробности. Докато шеф на НАП бе Мария Мургина обаче, агенцията на практика отказваше да сътрудничи на парламентарната "Антимафия". Наследникът й на поста в приходната агенция Красимир Стефанов изпрати две писма до Народното събрание, от които излязоха много любопитни факти. Оказва се, че визираните имоти са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, което обаче не им пречи да получават огромни кредити от определени банки. Повечето от сградите са притежание или са ремонтирани от един и същ обръч фирми, свързани с "Минстрой холдинг", която бе част от "Мултигруп" и се ръководи от бившия вицепрезидент на групировката Николай Вълканов. Холдингът е замесен и в случая "Цанков камък", тъй като е съсобственик на института по минно дело, от който Доган е получил рекордния хонорар от 1 млн. евро. Междувременно в началото на 2010 г. съсобственикът на "Каза Домини" Арбен Хавальов бе осъден за източване на ДДС. Покрай делото комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна производство за конфискация на хотела.
Впоследствие казусът с имотите на Доган бе даден за проверка на Националната агенция по приходите. След като тази проверка приключи, данните от нея бяха пратени в прокуратурата. Според предварителните изявления от държавното обвинение се интересуваха и от други подробности около имотите, като например в качеството си на какъв Доган ги посещава, след като те не се водят на негово име. В Боянския сарай той живее от години.

В-к "Сега"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    3 0 Отговор
  • 2 оппа

    2 0 Отговор
    айде в панделата!
  • 3 йордан йордан

    2 1 Отговор
    Ще му пръднат на ............
  • 4 Цървул

    3 0 Отговор
    Момчето е безимотно-има ли нотариален акт-няма-е и....,за един от най добрите хидромилеоратори,ядрени специалисти по делене на атома на кухненската маса,всички правим компромиса да не ходи на работа и мъжките му секретарки да дават комюникета,защото...е направил достатъчно,като агент на ДС-агент САВА по примера на партизаните,които убиха двама трима"фашистки изедници",след това не правеха нищо,но вземаха добри заплати и пенсии,а внуците им са милионери...
  • 5 абе

    1 0 Отговор
    ама то турчето не крадна само, те почти всички краднаха заедно и ги чака решетка дали ще имат и( САПУН ((((((

    Коментиран от #6

  • 6 ива

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "абе ":

    за какво правосъдие в милата ни родина става въпрос ще разберем от резултата на разследването
  • 7 The Bear

    0 0 Отговор
    Всички се надяваме да дойде края на такива като Доган - ДАНО, АМА НАДАЛИ!?

    Коментиран от #9

  • 8 Мадуран

    0 0 Отговор
    Ще му го преместят в другия крачол на дръндарското м...лче.
  • 9 aha

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "The Bear":

    e nali ,ako doide kraq na politi4eskata mafiq 6te stanem normalna darjava!?!Tova nikoi ne go iska - biznesmenite 6te trqbva da pla6tat danaci,zaplati,osigorovki/abe vsi4ko kakto e po zakon/ , nie obiknovenite ne go iskame 4e 6te se napalni s 4almi kato v franciq i angliq :D е samo burokraciqta ,policiqta i sada 6te spe4elqt,kato gi pazi zakona i im se vdigne standarta , no te sa glupavi i uporito igraqt sre6tu pravilata,zatova 6te si ostanem tretiq svqt ;)
  • 10 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Много добре знаете,че Доган никой не смее да го пипне.Всичко това е за хвърляне на прах в очите на слепите.Богатите още по богати а бедните .........
  • 11 Грую

    1 0 Отговор
    Ами правителството изпразни държавната кесия и сега има нужда от фоерверки за да замаже очите на народа, че вижте ли работим ама други са кривите,ч е не върви работата.