Last news in Fakti

30 Септември, 2019 11:37 3 333 1

Тук инвеститорите се преместват към ваканционните имоти

  • тайланд-
  • цени-
  • имоти-
  • ваканционни-
  • чужденци

Причината е поскъпването и спадът в предлагането

Тук инвеститорите се преместват към ваканционните имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Ваканционните имоти в Тайланд са отново популярни сред инвеститорите. Анализатори прогнозират, че повишаването на продажбите на апартаментите за почивка говори за задоволяване търсенето на проекти в луксозния и супер луксозния сегменти.

Един от основните проблеми, с които се сблъсква местният пазар на недвижими имоти е, че стойността на инвестицията расте заедно с увеличаване цената на земята. Това води до ръст на офертните стойности, обясняват анализаторите от консултантската компания CBRE. През текущата година те наблюдават и ръст на търсенето към престижните ваканционни дестинации. Купувачите са готови да придобият там имоти за собствени нужди и за дългосрочна инвестиция.

„Близо 70% от купувачите в сегмента луксозни имоти са тайландци, които са извършили покупката не с цел краткосрочно вложение, а за задоволяване на собствените нужди и дългосрочна инвестиция. Също така 40% от купувачите на жилища на стойност над 300 000 EUR са чужденци”, посочват от CBRE.

През последните две-три години предприемачите се фокусираха към покупката на жилища в центъра на Банкок. В периода 2016-2018 г. там са били построени близо 30 000 жилища. Повечето строителни предприемачи са съсредоточили инвестициите си в големите тайландски градове. Именно това е причината в курорти като Патая, Хуахин, Чиангма, Кхао Яй и Пукет да се регистрира спад в предлагането на новопостроени имоти.

Впечатляващите резултати от продажбите показват, че търсенето на ваканционни имоти в престижни райони е все още високо. Това може да донесе добра печалба на собствениците и да създаде възможност за повишение на цените в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    2 1 Отговор
    Купувайте в София, въпреки, че не е добър за живеене град!