Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 15:00 1 967 0

В Тайланд наблягат на инвестициите във ваканционни имоти

  • тайланд-
  • предлагане-
  • ваканционни имоти-
  • хотел

Чужденците ги купуват, за да ги отдават под наем на краткосрочен принцип

В Тайланд наблягат на инвестициите във ваканционни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Нараства търсенето към новоизграждащи се хотелски комплекси в Тайланд и най-вече на остров Пукет, Патая и Банкок. Причината е нарастване на търсенето от страна на чуждестранни инвеститори, които търсят по-гъвкави наемни активи и строители, които търсят нови възможности в сектора на недвижимите имоти.

Тайландското законодателство не позволява на собствениците да отдават жилища под наем за повече от 30 дни, ако не разполагат с лиценз.

„Продажбата на ваканционни апартаменти, разположени в хотелски комплекси, не е нещо ново за Тайланд. Има ги из цялата страна, особено на такива места като Патая, остров Пукет и Банкок. Но изследванията ни сочат, че този сегмент от недвижимите имоти става все по-привлекателен сред купувачите през следващите няколко години”, казва Чаккрит Чакрабандху вицепрезидент на инвестиционна компания.

Броят на предложенията на такъв тип имоти на остров Пукет към края на 2021 г. ще превиши 3000 броя, което е над 30% от общото предлагано количество.

В Патая към 2021 г. се очаква да бъдат въведени в експлоатация над 1100 нови обекта.

В Банкок към момента предлагането на подобни имоти е ограничено.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА