Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 10:11 4 178 7

Преместват столица мегаполис

  • банкок-
  • тайланд-
  • столица-
  • преместване

Столицата Банкок може да остане в историята

Преместват столица мегаполис - 1

Банкок ще е следващата столица в Азия, която има опасност да отиде в историята. Преместването на тайландската столица ще помогне на Банкок да се справи с огромните предизвикателства, пред които е изправен, е мнението на властите. Градът се бори с пренаселеността, замърсяването, покачването на морското равнище и трафикът.

Вариантите за нова столица на Тайланд са два. Единият е да бъде намерен град, който да се намира близо до Банкок, за да се спестят средства от преместването. Другият вариант е столицата да бъде изнесена в периферията на Банкок, като по този начин отчасти ще се реши проблемът с пренаселеността, облекчаване на трафика и спад в движението от и към сегашната централна част.

Идеята за нова столица на Тайланд не е нова. Бившият премиер Таксин Шинаватра предложи тя да бъде в Након Найок (провинция на 100 км от Банкок). Друг вариант е държавните институции да се преместят в Чаченгсау, район, който е разположен източно от Банкок.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    13 2 Отговор
    Ами освен и в България да го направим това нещо Мераклии с комплекси за малоценност колкото искаш. От колко много плява ще се отървем просто не искам и да си представя !
  • 2 1234

    21 7 Отговор
    Отдавна трябваше софия да не е столица, а всичките министерства да са из областните градове. София уби България само за 30 г., защото герб концентрираха всичко там, пари образование и здравеопазване, за сметка на 25 областни града, половината от които вечв са села. Освен това ние сме единствената държава без финансова децентрализация. България е град държава, а от историята знаем нито един такъв град не е оцелял. Бъдещето ни е част от турция или гърция или румъния

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    11 4 Отговор
    Няма вече въздух в София , айде по родните места - софяни.
  • 4 Зелено

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Към Турция най- добре
  • 5 Селяндур

    11 1 Отговор
    Колко села събрахте да направите София?
  • 6 Гостилничаря

    3 2 Отговор
    То май от доста преди ГРОБ е това! Силната централизация си я имаше още по времето на комунизма, всичко по-хубаво заминаваше към областните (окръжните тогава) градове.
  • 7 Гочито

    5 1 Отговор
    Тва на снимката София ли е? Не е София. Българина мисли че Банкок е някакъв изостанал азиатски бордей. А София няква Европа. Мухаха!