Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 10:21 3 872 3

Гонят купонджиите от AirBnb

  • наем-
  • жилище-
  • краткосрочно наемане-
  • airbnb-
  • варушители

Платформата ще има екип за бързо реагиране

Гонят купонджиите от AirBnb - 1
Снимка: Shutterstock

Краткосрочното отдаване под наем за тези, които го ползват е купон, но за съседите в непосредствена близост до наетия имот той може да се превърне буквално в ад. Причината е, че през последните години се засили тенденцията при наемането на жилище чрез онлайн платформата AirBnb клиентите ѝ да организират зрелищни партита. Решението на ръководството на компанията не идва в резултат на лавината оплаквания от недоволни съседи, които с месеци не могат да спят заради непрестанния шум, а престрелка в калифорнийски апартамент отдаден чрез платформата. Тя беше в нощта на „Хелоуин“. Загинаха 5 души. Жената, наела имота, заявила на собственика, че го прави, за да премести родителите си астматици по-далеч от дима на бушуващ наблизо горски пожар.

„Ще засилим усилията за справяне с неразрешените партита и да се отърси от нарушенията на домакините и гостите. Трябва да се справяме по-добре и ще го направим. Това е неприемливо“, казва съоснователят и главен изпълнителен директор на Airbnb Браян Чески. Първата мярка, която ще предприемат от платформата е повишаване процента на ръчното преглеждане на „високо рисковите“ резервации, отчитани от системата. Например, резервациите на големи къщи за по една нощ. Втората мярка, която едва ли е справедлива, е въвеждане на санкции за домакините, които позволяват обитателите на имотите им да пречат на съседите. На практика собственикът отдава имота си на непознат и е трудно да прецени дали човекът насреща – наемателят, ще направи шумен купон. Третата мярка е изтриване на профилите на гостите и домакините, които нарушават условията на платформата. Четвъртата стъпка в борба с нарушителите е създаването на екип за бързо реагиране срещу домашните партита. Не се уточнява обаче какво повече от полицията ще прави въпросния екип.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан Бдж товарни превози ЕАД

    5 13 Отговор
    Господин Борисов от името на колектива и служителите на гара Синдел разпределителна и Бдж товарни превози поделение Варна искам дави поздравя за заслужената победа в местните избори ние от колектива на железниците ви желаем Успех! С уважение от колектива на БДЖТП-ЕАД поделение Варна и гара Синдел разп.
  • 2 Гост

    6 6 Отговор
    Така става, когато няма правосъдие и превораздаване! Нормалните хора живеят, плащат данъци, ипотеки, сметки накрая се прибират и не могат да спят, защото някакви кретени си правят парти в съседния апартамент и не желаят да се съобразят с факта, че се намират в жилищна сграда... И нито рентиерчето дето си прибира наема му пука, нито на AIRBNB, които прибират комисионната им пука, полицията не се занимава, общината не желая да регулира това престъпно AIRBNB. Накрая съседта, който не е спал с месеци му превърта и взема в собствени ръце правилата. Изперква, вади патлака и ги разстрелва. До това води липсата на правосъдие и правила- до възмездие! Така че всякакви такива злини като AIRBNB следва да бъдат абсолютно забранени. Защото в хотела има кой да спре партито, а в частния апартамент няма кой да спре пияните развилняли се изроди.
  • 3 мда

    0 2 Отговор
    Хубава идея с мноооогоооо лоша реализация е това AIRBnB. В нашия вход се опитаха няколко "инвеститорчета" да си купят апартаменти за да ги дават с тази платформа но общото събране взе решения че не може. Причината е много проста. Няма как хората които си живеят във входа да позволят да се превърне в хотел с неясни влизащи и излизащи хора. Където има деца няма място за хотели.
    Ако нямат пари за хотели да не пътуват.