29 Ноември, 2019 09:21 1 897 3

Оскъпяват покупката на имоти във Великобритания

  • великобритания-
  • лондон-
  • данък-
  • оскъпяване-
  • имоти-
  • инвестиции

Консерваторите искат гербовият данък да е в размер на 3% от цената на имота

Оскъпяват покупката на имоти във Великобритания - 1

В опит да се контролира темпът на поскъпване на жилищата и къщите на Острова, консерваторите обявиха, че при спечелване на изборите ще въведат допълнителен гербов данък при покупката на имоти от чужденци в размер на 3% от стойността им. Вотът ще се проведе на 12 декември, а прогнозите на анализатори е, че партията на Борис Джонсън ще остане управляваща и след тази дата.

Данъкът, чийто размер ще се изчислява прогресивно и може да достигне до 12%, ще важи за имоти на стойност над 1.9 млн. USD. Британските специалисти по недвижими имоти се съмняват, че ако предложението бъде прието, ще облекчи съществуващата ситуация на пазара на недвижими имоти. Особено пък в Лондон, който привлича най-много чуждестранни инвеститори.

„Местните купувачи просто не желаят да реализират сделки в момента поради несигурната политическа ситуация. Опитът да бъде ограничен апетитът на чуждестранните инвеститори е глупава крачка, тъй като това едва ли ще спре богатите клиенти. В същото време с тази мярка ще се отблъснат от пазара купувачите от средната класа, които предпочитат да придобият имоти от първичния пазар. Ако не беше постоянния чуждестранен интерес към британските имоти през последните години, голяма част от лондонския пазар би рухнала", казва Марк фон Групдхер, директор на агенцията Benham and Reeves.

Очаква се годишните приходи от данъка да бъдат в размер минимум 155 млн. USD. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на бедните се казва в изявление на консервативната партия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    2 1 Отговор
    Така де, нали е ГЕРБ-ов данък...
  • 2 Спенс

    2 0 Отговор
    Това е статията от която имах нужда точно днес!
  • 3 Дива

    1 0 Отговор
    И тука да се въведе, стига евтиния.