1 Декември, 2019 09:37 6 862 3

Срив на инвестиционните визи на Острова

  • великобритания-
  • визи-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • имоти

Регистриран е спад от 60%

Срив на инвестиционните визи на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания е дала инвестиционни визи тип Tier 1 едва на 121 кандидати през третото тримесечие на текущата година. Общият привлечен капитал за въпросния период е 126 млн. USD, което е близо три пъти по-малко спрямо второто тримесечие, когато вложенията по линия на Tier 1 са възлизали на 320 млн. USD. Това е най-ниското ниво и като брой издадени визи и като абсолютна привлечена сума от второто тримесечие на 2016 г.

За сравнение, в периода април-юни британските власти са издали инвестиционни визи на 350 кандидати.

Спадът през третото тримесечие се дължи най-вече на бума от заявления през първото полугодие на текущата година е мнението на анализатори. Последният е свързан с това, че инвеститорите побързаха да подадат документи за Tier 1, след като беше оповестено, че ще има промяна в условията за кандидатстване. На 29 март 2019 г. британското правителство спря издаването на визи за предприемачи, като ги замени с визи за „старъп-и” и визи за „новатори”.

Информацията за поправката все още „не е достигнала до професионалните общности”, казва директорът на китайското бюро на Shard Capital Investor Visa Рафаел Щайнмец Леф. След последните големи изменения на правилата през 2014 г., броят на кандидатите рязко спадна, докато новите условия не бяха напълно разбрани от професионалните общности и потенциалните мигранти.

Срив на инвестиционните визи на Острова


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уау

    16 0 Отговор
    Ква новина. Ся цел ден ши ми е кофти.
  • 2 Тролл2

    8 0 Отговор
    А верно ли е, че цените в София щели да се вдигат?

    Коментиран от #3

  • 3 слаботоков

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тролл2":

    За цените в Софето питай кака ти Фандъкова!