29 Ноември, 2019 13:47 6 293 8

София с нова придобивка

  • възраждане-
  • аквапарк-
  • софия-
  • басейн

Басейнът с минерална вода отваря през януари 2020 година

София с нова придобивка - 1

Аквапаркът в столичния парк „Възраждане" е готов, като съоръжението вече има разрешение за експлоатация и е издаден е акт 16. Цената на инвестицията е 9.5 млн. лв. Атракционът е изграден от общинското дружество „Софийски имоти“ и е готов да посрещне първите си посетители идното лято.

В процес на дооборудване е закритият 25-метров басейн. Той е с минерална вода, която се доставя от находището Баталова воденица. Съоръжението е със 6 коридора като по този начин е спазено изискването на Световната федерация по плувни спортове и са извършени всички 72-часови проби и тестове. Очаква се басейнът да получи лиценз за експлоатация в най-скоро време и през януари да започне да приема посетители.

Капацитетът на водния атракцион е до 500 посетители. В обслужващата сграда ще има заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подходи. В централната зона на парка пък ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пффф

    52 1 Отговор
    Тук журналистиката е на печално ниво...ОТНОВО. Снимката показва добре известното Софийско море.

    Всъщност е от Занзибар, Танзания.

    Ей така си работим, през куп за грош, колкото да напишем нещо.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 наводнения от острова

    16 0 Отговор
    Гледайки снимката бая вода са наляли в софийския аквапарк
  • 4 321

    23 0 Отговор
    Ей това се казва аквапарк. На средата на басейна остров. Средиземноморска архитектура. Яхти до пясъчните плажове. Браво на столична община. А спирката на метрото, къде е?
  • 5 А..... ?

    19 0 Отговор
    Пък аз си помислих, че ще строят остров в София? Божкеее
  • 6 007

    11 0 Отговор
    😁😂🤣 това София ли е??? Е не, така не съм се смял никога 🙄😁😁😁
  • 7 гост

    10 3 Отговор
    Аквапарк за 10млн.лв боже кой пак открадна едни 8млн.лв хахах много скучен аквапарк поне от това което се вижда нищо с което да те накара да влезеш в него цените най вероятно ще са като в Бора Бора а обслужването като във Факултета поредната кражбичка аз лично ще ползвам услугите на Румънците и техният Терме Букурещ това е аквапарк цените разумни и направен уникално а къде бяха Румънците преди 30г.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.